0   

iztok @izo 4. Apr 2008, 20:36

da ne prepisujem vsega, sem tukaj opisal
http://blog.slo-foto.net/izotov/2008/04/04/home-made-flash-bouncer/
zgleda kr ok, še najbolj se mi pa fajn zdi, da sem prišparal vsaj 30€, če ne več, kr tist kos kartona po mojem res ni tolk vreden, po mojem. ša bolj čudna cena mi je za tist kos plastike, ki jo natakneš na fleš, 50€ al kolk računajo za tisto, rajš odrežem dno mehčalca, pa nataknem gor..
 0   

iztok @izo 4. Apr 2008, 21:19

aja, sm pozabil vprašat: kakšen način se najbolj obnese z takšnim odbojnikom recimo zunaj in pa v notranjih prostorih, kjer je visok ali temen strop ipd (če je belo in nizko, ga itak ne rabim najbrž).
ta fleširanje mi ni čist jasno, na av vse buta na 1/60s al kako? kako je potem, ko dvigneš glavo v vertikalo, kakšno moč ima, ali dele še ettl ipd?
 0   

Miha @Fantocci 5. Apr 2008, 22:59

Ravno tega tudi jaz uporabljam. Pritrdil sem ga s pomočjo ježkastega traku. V bistvu sem sprintal in izrezal več komadov, ki jih vedno nosim v torbi. Če se raztrga, ga vržem stran, saj nič ne stane.
Meni dela s P-TTL (Pentax), je pa včasih treba malo kompenzacije (+0,5).
 0   

Branko @Branko 6. Apr 2008, 08:10

Tudi jaz uporabljam takega home made thumbsup , pa kar vredu deluje in priporočam ga vsakomur, saj kupljeni ni nič drugačen.
Naredil sem tri varijante:
- belega sem izrezal iz plastificirane bele mape (prospekt,...)
- drugegasem prelepil z samolepilno Al folijo fotke so bolj "kovinske" hladne
- tretjega sem pa prelepil z "zlato" folijo, učinek tople slike

mogoče še link od koder sem si jaz naredil; curtain
http://www.totifoto.net/index.php?name=MReviews&op=show&rid=17
 0   

Miha @Fantocci 6. Apr 2008, 08:21

Tak odbojnik tudi odpravi "pomanjkljivost" flešev, ki imajo samo nagib in so brez rotacije glave, saj ga imaš vedno v istem iztegnjenem položaju.

Še ideja:
namesto da gor lepiš alu folijo, bi beli šeleshamer lahko prešprical s srebrnim ali zlatim sprejem, ki se dobi v hobi trgovinah (za barvanje novoletnih okraskov itd.).
 0   

Jessie @Jessie 6. Apr 2008, 11:01

sprej za novoletne okraske??? si normaln? pol maš vedno srebrne roke... grin
vse zasvinjano...je boljš folijo nalimat! grin
 0   

Miha @Fantocci 6. Apr 2008, 19:07

pol pa dej unga za avto smile
 0   

miha @mihaaa 6. Apr 2008, 19:48

kje se pa dobijo ti jezek trakovi, po moznosti samolepilni, sem jih ze veckrat pogresal (jaz bolj kombiniram z lastikami..

izo, ce imas ta odbojnik itak ne rabis stropa ker odbojnik deluje kot odboj,... tako da veritkala al horizontala ne igra vecje vloge, vsaj po moje ne
 0   

Miha @Fantocci 7. Apr 2008, 07:33

Ježkaste trakove poišči v trgovinah z blagom (šiviljskim materijalom).

Ti trakovi so uporabni za marsikaj, jaz sem recimo mali subvuferček pod avtosedež z njimi pritrdil in drži kot pribit, pa kljub temu ga lahko takoj brez posledic odstranim.
 0   

Aleš @lial 7. Apr 2008, 07:54

mihaaa je napisal/a:
kje se pa dobijo ti jezek trakovi, po moznosti samolepilni, sem jih ze veckrat pogresal (jaz bolj kombiniram z lastikami..


Poglej v tisti del tehničnih trgovin, kjer prodajajo samolepilne trakove. Meni se še najbolj obnesejo od firme 3M, kjer je lepilni sloj dovolj močan in zdrži tudi pri višji temperaturi.
je pa elastika še vedno zakon, tudi za takšne zadeve, kakršen je odbojnik.
 0   

Miha @Fantocci 7. Apr 2008, 10:09

Prav imaš, lial. V bistvu je tudi moj trak široka črna elastika, ki ji je moja draga na konec prišila ježek. Ni samolepilen. Imam ga kar vedno okoli fleša, tudi ko ni odbojnika gor, ker ne zgleda grdo in še po malem ščiti glavo fleša pred praskami.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati