0   

Tanja @NikaZ 17. Apr 2008, 23:43

Pozdravljeni!

Sem nova na tem forumu, zato se že v naprej opravičujem, če kakšna tema z podobno vsebino že obstaja, ampak vseeno nujno rabim informacije.

Rada bi si nabavila profesionalno foto studijsko opremo, vendar ne vem točno kaj vse rabim.

S portretno fotografijo se ukvarjam že kar nekaj časa, vendar fotografiram le v improvizaciji ozadij na prostem pri dnevni svetlobi. Sedaj pa bi rada prestopila na notranjo studijsko in si profesionalno uredila tudi prostor.

Na različnih forumih so debatirali za studijske luči, takšne in drugačne....za softboxe...bla, bla. Vse lepo in prav, ampak jaz bi rabila od nekoga točno KAKŠNO luč, KAKŠEN softbox, KAKŠEN difuzor in ostalo. Se pravi točno specificirano, kot da bi šla k prodajalcu, mu dala evre na mizo in rekla kupim to.

Ne iščem najcenejšo ali pa najdražjo opremo, ampak kvaliteta in cena naj sta nekje na sredi. In pa kje se da to nabavit?

Prosim vas, da mi pomagate, ker se tehnično ne razumem ama baš nič.upset

Hvala za odgovore. thumbsup
 0   

Matic Kos @MaticK 18. Apr 2008, 07:11

Hmm, ne narobe razumet, samo dokler sama ne veš TOCNO kaj potrebuješ, verjetno ne rabiš. Zacneš lahko z belo rjuho in eno bliskavico ter kakšnim odbojnikom (papir, stiropor,..)
Studijske opreme je OGROMNO in dokler ne veš kaj tocno zeliš doseci ter kako, je škoda metati denar stran. Softboxov je več vrst, vec oblik, več velikosti in vsak naredi svetlobo drugacno. In tako je prakticno pri vsakem kosu studijske opreme. Dokler sama ne veš kaj zeliš in rabiš, ti noben ne more svetovati kaj kupiti. Je to podrocje tudi prakticno jama brez dna, verjetno nikoli nimaš vsega kar potrebuješ, tako je škoda kupovati brez znanja.

Ce pa res siliš v nakup, pa poglej za kakšen osnovni studijski komplet, ki so ponavadi sestavljeni iz kakšnega stojala, luci in softboxa. Potem pa po potrebi nadgrajuješ.

Lp, Matic
 0   

Miha @Jarm 18. Apr 2008, 16:13

MaticK je napisal/a:
Ce pa res siliš v nakup, pa poglej za kakšen osnovni studijski komplet, ki so ponavadi sestavljeni iz kakšnega stojala, luci in softboxa. Potem pa po potrebi nadgrajuješ.


veliko takšnih in drugačnih kompletov je na ebay.com , cene se mi zdijo kar primerne. na kaksan bolj natančna uprašanja ti jaz na žalost neznam odgovorit. veliko sreče pri nakupu opreme!
 0   

Andrej @fotokaj 18. Apr 2008, 16:34

MaticK je napisal/a:
... dokler sama ne veš TOCNO kaj potrebuješ, verjetno ne rabiš ...

thumbsup


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati