0   

Jernej Lasič @Sviri 6. Maj 2008, 10:26

Pozdravljeni,

v speedlite 430ex imam sonyjeve 2100mAh baterije. Problem je, da jih napolnim, naredim par posnetkov s flešom in vse ok. ko pa čez kake 2 dni spet hočem uporabljati fleš, se zelooo počasi polni in po par posnetkih crkne. So krive baterije, so stare? Je treba počasi nove kupit? In če ja, katere priporočate?

Hvala vnaprej!
 0   

iztok @izo 6. Maj 2008, 10:34

ja, po mojem so baterije. imam tudi neke sonijeve in mi je delalo brez problema (enak fleš). drgač pa če hočeš kaj boljšega, je najbrž najboljša izbira kakšen sanyo, jst imam sanyo 2700 ni-mh, ful dolgo zdržijo, se mi zdi. baje za fleš tiste canaloop (al kaj je že) variente niso najboljš, če se prav spomnem, ker imajo manjšo kapaciteto/moč in se fleš dlje polni al nekaj v tem stilu.
 0   

chips @chips 6. Maj 2008, 11:45

izo, eneloop baterije so zakon. Tudi, ce ne rabis flasha, se ne spraznijo. Jaz imam en komplet v flashu za celo poroko, +-500 fotk.

Sviri, ni nujno, da so baterije. Poskusi jih napolnit s kakim drugim polnilcem, saj je lahko tudi to vzrok tezav, da ti jih ne napolni do konca.
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

iztok @izo 6. Maj 2008, 12:55

chips, mislim, da lahko z tistimi svojimi naredim več kot 500 fotk, samo jih sploh še nisem filal, hehe. je pa res, da se eneloop ne praznijo čez čas, kakor nimh-jevke. no, ne vem, nkje sem pač prebral, da za hardcore delo s flešem eneloop niso glih topi izbira. sm jih tudi sam mislil nabavit, pa jih niso imeli v štacuni takrat, sm pač te vzel, pa se malo tolažim, hehe. vendar so zelo dobre, morm rečt. eneloop ima mejo 2000 mAh, se mi zdi, edino to je po mojem minus, pri nimh se da jih več navit..
drgač so pa skoraj ziher krive stare "baterije", (akumulator bi bilo bolj prav), kot sem rekel, nimh s cajtom zgubljajo sapo. sviri, obvezno še z drugimi probaj.
 0   

Jernej Lasič @Sviri 6. Maj 2008, 21:15

bom probal še z drugimi ja.
če se bo izkazalo, da so baterije/akumulatorji krivi, kupim nove. Sanyo priporočate potem? Ne rabim takih, ki bliskovito napolnijo fleš, ker ga itak ne rabim zelo pogosto. Ampak ko ga rabim, pričakujem da dela... ne pa da se mi spraznijo u dveh dneh.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Matic Kos @MaticK 12. Maj 2008, 07:02

Eneloop so super!
Imam 8 kompletov baterij (Ansmann, Energizer, BP, Sony, Sanyo in Eneloop). Sony in Sanyo se dobre, ampak ko sem enkrat delal z Eneloop, prakticno ne uporabljam vec drugih. Ze samo dejstvo, da ostanejo na cca 90% napolnjenosti po enem mesecu (in vec), ko si pri ostalih klasicnih vedno v dvomih, je zame ogromen plus. Uporabljam SB800, SB600 in SB26, mirno naredim preko 500 posnetkov (pred kratkim 728 posnetkov z enim kompletom baterij!). Zanimivo tudi zato, ker imam Ansmannove 2700mha, eneloop so pa (samo) 2000mha, pa le te zdrzijo dlje.
Ko sem govoril z tehnicno pomocjo Eneloopa iz Nemcije so mi celo razlagali, da naj bi se flash hitreje polnil kot pri klasicnih baterijah (nekaj z drugacnim nacinom sestave baterij). To sicer ne morem potrditi, pa tudi ne zanikati, enostavno nisem nikoli meril, mi tista sekunda gor ali dol ne pomeni kaj prevec.
Tako da, osebno jih priporocam.

LpM
 0   

iztok @izo 12. Maj 2008, 07:58

eneloop dela sanyo.
 0   

bockorek @bockorek 12. Maj 2008, 08:54

Imam Duracel 2700mAh in Sanyo Eneloop. Duracelke (na občutek) sicer držijo dlje, vendar mi sb-800 z 5imi baterijami občutno hitreje polni. Najlažje narediš test tako, da s polno močjo sprožiš fleš in štopaš čas dokler se fleš ne napolni. Za mene so eneloop super. Tudi v gripu imam recimo en komplet 6ih baterij in je tam dobro imet take baterije, da se po daljšem času ne izpraznijo, saj to kombinacijo uporabim le v skrajni sili, ko so ostale baterije že prazne in ni druge opcije.
Zdaj kolko fotk narediš z enim kompletom baterij je pa bolj tak tak. Odvisno je namreč od načina uporabe ali fotkaš z flešom direktno ali odbijaš ter seveda tudi od izbranega iso-ta.
 0   

Matic Kos @MaticK 12. Maj 2008, 09:35

izo je napisal/a:
eneloop dela sanyo.


Res je, samo Sanyo dela tudi "klasicne" baterije.
 0   

Matic Kos @MaticK 12. Maj 2008, 09:42

bockorek je napisal/a:
Imam Duracel 2700mAh in Sanyo Eneloop. Duracelke (na občutek) sicer držijo dlje, vendar mi sb-800 z 5imi baterijami občutno hitreje polni. Najlažje narediš test tako, da s polno močjo sprožiš fleš in štopaš čas dokler se fleš ne napolni. Za mene so eneloop super. Tudi v gripu imam recimo en komplet 6ih baterij in je tam dobro imet take baterije, da se po daljšem času ne izpraznijo, saj to kombinacijo uporabim le v skrajni sili, ko so ostale baterije že prazne in ni druge opcije.
Zdaj kolko fotk narediš z enim kompletom baterij je pa bolj tak tak. Odvisno je namreč od načina uporabe ali fotkaš z flešom direktno ali odbijaš ter seveda tudi od izbranega iso-ta.


Osebno sem bil izredno presenecen, ko sem ugotovil, da je nastalo 728 slik z enim kompletom. Seveda je to odvisno od nastavitev, pri 1/64 jih naredi krepko cez tisoc. Sam sem delal samo z direktnim bliskom, skozi deznik, 1/2 (cca 70%) in 1/4 (cca 30%). Ponavadi sem vedno rabil dva kompleta za kaj takega in še to je prakticno spraznil oba. Pri eneloopkah sem pa nehal pri 728, koliko so še imele v sebi pa ne vem.
Skratka, jaz menjavam vse za eneloop od zdaj naprej.
 0   

Matej Ružič @mat 29. Maj 2008, 09:10

Eneloop baterije so seveda odličpne tudi za fleš, edini "problem" je njihov notranji upor, ki je večji kot pri "navadnih" akumulatorjih, zato se zelo počasi praznijo in tudi napetost jim zelo dolgo ne pade, zaradi česar jih lahko aparat skoraj do konca izprazni.
Pri flešu je to lahko problem zgolj takrat, ko rabimo hitro zaporedno bliskanje, saj naj ni se z eneloop akumulatorji nekoliko počasneje polnil. Koliko so te razlike relevantne v praksi, pa ne bi vedel. Bo treba res enkrat s štoparco izmert.

Sviri: Drugače pa bi tudi jaz priporočal kak dober polnilec, saj je verjetno ta razlog za slabo delovanje baterij. Priporočal bi pa tega http://www.conrad.si/ (če ni link direktno do polnilca, vpiši v iskalnik IPC-1L). Vrhunski polnilec za vsega 38. Ima pa Conrad trgovino v BTC-ju v LJ.

V kombinaciji z eneloop akumulatorji je to to.

Lp Matej
 0   

ogabe @ogabe 29. Maj 2008, 13:01

To glede Eneloop baterij verjetno drzi v teoriji. V praksi pa je stvar drugacna. Z battery packom in Eneloop baterijami mi flash dela celo pri 8fps... res da je odvisno od objektiva in moci flasha. Ampak recimo primerjava med Eneloop (res da novimi) in manj kot leto starimi Sanyo 2500mAh navadnimi baterijami je bila priblizno 8-9 posnetkov za Eneloop proti 3-4 za navadne.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Matej Ružič @mat 29. Maj 2008, 13:16

Saj kot sem rekel to je teorija v praksi pa velikih razlik verjetno ni.
To kar pa si ti opisal pa je verjetno posledica tega, da so eneloop zelooo stabilne in jim napetost, tudi ob veliki obremenitvi, ne pade pod 1.2 volta (na tolk vse te aparature delajo), medtem ko pri navadnih akamulatorjih napetost hitro pade. Tako se dogaja, da so akumulatorji še na pol polni, vendar jim napetost pade pod 1.2 volta, kar pomeni da jih aparat zazna kot prazne, oz. jaz sem imel izkušnje z GP baterijami, da je napetost ful nihala in se je aparatu začelo malo "rolat"-je kar po svoje začel nekaj delat. Z eneloop tega ni več.

Lp Matej
 0   

MareŽ @maremare 24. Sep 2008, 12:39

ah, napaka,luc zbriši
lp, mare


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati