0   

MZ @MZ 29. Maj 2008, 13:17

Če je kakšen pravnik ali podjetnik na tem forumu, me zanima, če ve ali obstajajo določila o pogojih in rokih servisiranja izven garancijskih proizvodov s strani uradnih zastopnikov nekega proizvoda. Vem da morajo zagotavljati vsaj triletno dobavo rezervnih delo, ne vem pa, če obstaja kakšna določba v kolikšnem času ti morajo zagotoviti popravilo, oziroma kaj lahko terjaš, če tega ne opravijo. Sprašujem IZKLJUČNO ZA IZVEN GARANCIJSKA popravila!

Namreč, že drugič imam Sigmo 500ST na popravilu, lansko leto je veljala še garancija, letos pa je le-ta zapadla in un tip na Sigmi (ki ga nekateri člani ne vem zakaj tako hvalite) me že cel mesec zaje.ava, da nimajo potrebne elektronike in da ne ve kdaj jo bodo dobili. Seveda kot vedno obljubi, da me bo poklical in potem, ko od njega ni glasu, ga pokličem sam in spet ista zgodba, pri čemer mu moram vedno znova razlagati kdo sem in kakšen problem imam.

BTW: Moje zgodbe s Sigma proizvodi (18-20/2,8; 70-200/2,8; Flash 500ST) so tako žalostne, da mi ni potrebno s soljo treti rane in me spraševat zakaj, sem nabavil to zanič robo!
 0   

misfits @misfits 29. Maj 2008, 13:25

Sem imel eno hujšo izkušnjo s Fotomehaniko. 5 mesecev se je vleklo. Klical tud na tržno inšpekcijo, pa je rekel, da se oni ukvarjajo samo s tem kar je v garanciji.
 0   

MZ @MZ 29. Maj 2008, 13:41

misfits je napisal/a:
Sem imel eno hujšo izkušnjo s Fotomehaniko. 5 mesecev se je vleklo. Klical tud na tržno inšpekcijo, pa je rekel, da se oni ukvarjajo samo s tem kar je v garanciji.


A na Urad za varstvo potrošnikov in Zvezo potrošnikov Slovenije si se kaj obrnil? Razmišljam, da bi še njih malo pobaral, kaj se da storiti.
 0   

misfits @misfits 29. Maj 2008, 13:45

na tržni inšpektorat sem se obrnil. Se sploh nisem spomnil, da bi še sem poklical, k si ti napisal.
Na sosednjem forumu je en napisal, da naj bi bil rok 90 dni, če je pa v garanciji pa 45, tko da en mesec žal še "ni veliko"
 0   

iztok @izo 29. Maj 2008, 14:07

naši servisi so en drek glede foto tehnike, če mene vprašaš (pa sej z ostalim ni kaj dost drugače, se mi zdi).
sej že poštimajo kakšno malenkost, če je slučajno del pr roki, ampak da bi res na ne vem kakšne stručkote naletel, pa se verjetno ni preveč za bat.
tust urad je tudi bolj tako, ne vem čemu. sem se enkrat že obrnil na njih glede zavajanja kupcev s strani ene tuje štacune pr nas, pa so rekli da lahko samo opozarjaj oz, de ne morjo kaj dost storit, da se treba na išpektorate obrnit itd. v glavnem cigu-migu. so pa naslednjič iz reklame dali stran sporni text (namreč hartlauer je oglaševal kompakt oz hibrid kot dslr, če sem čist konkreten).


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati