0   

Dejan Bogdanov @Dead_Kennedy 13. Jun 2008, 08:01

Vse napisano v naslovu... Garancije ni več. Precej sem brskal po forumih, pa me zanima, kam mi svetujete dat objektiv na servis. Beseničar, Fotomehanika ali kakšna tretja varianta? Kakšne so vaše izkušnje?

Hvala za pomoč!
 0   

Borut @laborutory 13. Jun 2008, 11:22

Pozdravljen,

ja lahko neseš, vsaj jaz bi, k uradnemu serviserju, to je Foto Beseničar, kako se boš pa ti odločil, je pa tvoja stvar, mogoče kje prihraniš za kak pir, sam okoli takih stvari, kot so objektivi se jaz ne zajebavam.

Kaj pa ne dela?

Borut
 0   

Janez Šturm @jj65 13. Jun 2008, 11:41

Imam dobre izkušnje s Fotomehaniko. Korekten odnos, kvalitetno popravilo, brez nategovanja glede rokov,...
Imam izkušnje tudi z Beseničarjem, pa niso takšne! Kaj ti je pa nehalo delat? Lp j
 0   

Dejan Bogdanov @Dead_Kennedy 13. Jun 2008, 12:18

AF na fokusira?! Mrtev!!

Sicer pa hvala obema za deljenje izkušenj. Sem bral vse mogoče, pa ne bi rad, da še mene nategujejo, če ni potrebe...

Lp, D.
 0   

iztok @izo 13. Jun 2008, 12:28

ja, baje je nikon servis bl tako pri nas.. kaj pa hrvaška, mogoče?
 0   

Dejan Bogdanov @Dead_Kennedy 13. Jun 2008, 12:31

Ja, tud je varianta. Garancije itak ni, do Zagreba mam pa tolk kot do Ljubljane. Samo o njih pa nisem še ničesar slišal...
 0   

Borut @laborutory 13. Jun 2008, 12:32

Ja, ne razumem, kako vas lahko kar tak nategujejo? Pa sej ko neseš servisirat, ti prej morejo povedat kaj je treba zrihtat in kolk bo stalo, kolk časa bo trajalo in se potem sam odločiš al ja la ne dat na servis. Men se zdijo pri Beseničarju prav fajn, do zdej smile Morm potrkat in upam, da bo tak še naprej, ker čakam na nove Nikkorje, stvari pa kupujem pri Beseničarju smile

Sem pa še slišal za a3 servis al je 3a sej ne vem, pri avtohiši modri lev, kjer imajo tudi servis takih stvari, ampak ne vem, če je tudi za Nikon stvari. Jaz še vedno bolj zaupam pooblaščenem serviserju, kot pa komurkoli drugem, ki ga lahko najdeš, pa če ga še tako hvalijo.

Borut
 0   

iztok @izo 13. Jun 2008, 12:45

3a je za canon
 0   

Janez Šturm @jj65 13. Jun 2008, 12:49

Beseničar mi je za isto napako trikrat spremenil ceno! Seveda navzgor. Nakar sem obupal in nesel na Fotomehaniko za 1/2 cene in DELA! Zamenjali so celoten AF modul z lečami (kupili so ga na Nikon-u) in delo za zamenjavo. Nič nimam proti Beseničarju, ampak si tudi v SLO zaslužimo mnogo boljši Nikonov servis (upam, da kdo od Nikon Slovenija tole bere).
Kakor sem po koluarjih zvedel menjava AF-S motorčka ni prav poceni. Prosim objavi koliko imaš predračun. lp j
 0   

misfits @misfits 13. Jun 2008, 12:52

laborutory je napisal/a:
Ja, ne razumem, kako vas lahko kar tak nategujejo? Pa sej ko neseš servisirat, ti prej morejo povedat kaj je treba zrihtat in kolk bo stalo, kolk časa bo trajalo in se potem sam odločiš al ja la ne dat na servis.


Ko sem nesel objektiv v fotomehaniko, so rekli, da bo ocena popravila v roku 1 tedna, trajalo je pa 1 mesec. Pol pa še nategovanje iz tedna v teden in se je vse skupaj zavleklo na 5 mesecev. Pa sem ga vmes že hotel vzet, ampak je bil rastavljen...Ampak je bil Canon, mogoče Nikone popravlja kdo drug in gre hitreje.
A misliš, da ti res lahko serviser točno pove v kakšnem času bo popravil? Ne gre vedno vse po maslu...

Na totifoto je bilo nekaj govora o servisu za Nikon v Zagrebu. Pravijo, da je super in zelo hitro popravijo, z Beseničarjem pa niso bili zadovoljni.
 0   

Dejan Bogdanov @Dead_Kennedy 13. Jun 2008, 19:57

... no, zdaj se pa odloči confused Bom še čez mejo malo po forumih pokukal.

jj65 je napisal/a:
... Prosim objavi koliko imaš predračun. lp j

Bom.
 0   

Dejan Bogdanov @Dead_Kennedy 8. Okt 2008, 17:44

Precej pozno, pa vendar (daljši dopust) - mogoče bo komu v pomoč... Torej takole: vseeno sem se odločil za Beseničarja. Delo: kompletna demontaža, zamenjava SWM sklopa, nastavitve. Cena: 70€. Malo sem težil, da bi objektiv tega cenovnega razreda moral zdržat malo več kot nekaj posnetkov čez garacijsko dobo ipd., tako da mi dela niso računali, kljub temu da je objektiv star skoraj 2 leti.
 0   

Alien @Alien 8. Okt 2008, 17:57

Glede na to, da je to kot kaže standardna napaka tega objektiva, je to kar so naredili edino prav. Res pa je ta poteza za beseničarje zelo čudna.
 0   

Marko @alessy 8. Okt 2008, 18:22

Imam enak objektiv in ga ne nameravam še dolgo ne prodati ravno zaradi njegove flexibilnosti.

Me pa zanima kaj je dejansko problem pri teh objektivih ?
Kaj natančno crkne ? Crkne motorček ali sam mehanizem ?
In ali se da kako preprečiti okvaro ?
 0   

Dejan Bogdanov @Dead_Kennedy 8. Okt 2008, 18:44

@Alien: ja, drži, napaka je očitno res precej pogosta... Precej sem brskal po tujih forumih, kjer se na dolgo in široko razpreda o labilnosti tega objektiva in o možnih "popravi sam" variantah. Na koncu sem obupal- drugega kot servis mi ni preostalo.

@alessy: tudi sam sem v osnovi z objektivom zelo zadovoljen in ga tudi največ uporabljam, ker je pač tako "popotniško univerzalen". Na žalost pa je očitno kvaliteta podlegla kvantiteti sad V največ primerih crkne motorček in ne vidim variante, da bi kakršna koli preventiva preprečila omenjeno okvaro...

Tud teh 70€ bom požrl (najbrž ne zadnjičgrin[/quote]
 0   

Alien @Alien 8. Okt 2008, 19:07

alessy je napisal/a:
Me pa zanima kaj je dejansko problem pri teh objektivih ?
Kaj natančno crkne ? Crkne motorček ali sam mehanizem ?
In ali se da kako preprečiti okvaro ?

Kolikor sem jaz razumel crkne elektronsko vezje, ki nadzira motorček. Najbrž kakšna škart serija katere od komponent na vezju. Če je tvoj objektiv iz te serije najbrž nimaš kaj dosti vpliva na to ali bo crknil ali ne.
 0   

Marko @alessy 8. Okt 2008, 20:47

No jaz imam svojega Nikkorja šele koliko 2 meseca, pa me zanima ali je kaj govora v katerih serijah je teh okvar več oz. kako veš katere serije je ?

No res škoda da se to dogaja, ker objektiv je drugače res zakon in ga ne more nadomestiti po kvaliteti kakšna sigma in bi mi bilo res bad, da bi ga moral zamenjat za kaj drugega....
 0   

Alien @Alien 8. Okt 2008, 21:18

Če si pred dvema mesecema kupil novega je skoraj gotovo že opremljen s preverjenim vezjem, če pa si kupil dve leti starega, je pa najbrž tudi prestal tisto dobo, po kateri naj bi crknil. Meni je recimo nehal delati po devetih mesecih.
Nisem pa nikjer zasledil kakšnih serijskih številk o rizičnih serijah.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati