0   

white @white 30. Jun 2008, 15:28

Prek neta (http://www.essential-systems.de) sem naročil bliskavico SB 600 in jo danes tudi prejel.

Ko vstavim 4 baterije (GP 2700) in pritisnem ON na bliskavici, se prižge LCD zaslon. Potem pa nič... Lučka ready se nikoli ne prižge. Po 60 sekundah pa napiše Batt.

Poizkusil sem še z novimi navadnimi baterijami (1.5V), vendar je rezultat enak.

Ali mogoče delam kaj narobe? Navodila za uporabo sem obrnil naokoli pa ne najem ničesar pametnega.

V naprej hvala za kakšen nasvet.
 0   

Matic Kos @MaticK 1. Jul 2008, 08:52

Ali jo imaš na aparatu ali kar tako probavaš, off-cam? Ali se kaj napiše na LCD ko se prizge in preden se napiše Batt?
Glede na to, da si probal z dvema kompletoma je cudno tole. Meni se takoj vse prizge, tudi Ready luc, ne glede na nastavitve ali "mode" v katerem sem.
 0   

jranzi @jranzi 1. Jul 2008, 09:56

Če ti napiše Batt, potem je očitno nekaj narobe z baterijami. Moja SB-600 sicer dela na vse mogoče baterije - največkrat na akumulatorčke NiMH 1800 mAH in na Sanyo Eneloop, pa tudi na alkalne "Mercator" - brez težav. Jaz bi šel še v trgovino po povsem nove, ALKALNE baterije Duracell in če bi bil tudi pri teh enak rezultat, je očitno nekaj narobe z SB-600.

Upam, da si pri namestitvi baterij opazil, da sta po dve in dve sosednji obrnjeni v isto smer (ker v starih fleših so bile praviloma izmenično)?!

Mogoče pa je samo kakšen kontakt potrebno očistiti...

Vsekakor smola.
 0   

white @white 1. Jul 2008, 12:31

Hvala za vajina odgovora. SB600 sem preizkušal brez fotoaparata. V navodilih je opisan en test, da kao pritisnem ON (bi se morala prižgati lučka ready) in potem pritisnat FLASH za test.

V glavnem men se Ready nikakor ne prižge. LCD se prižge. Zoom dela normalno (slišim zvok).

Preizkusil sem s par meseci starimi GP2700 Nimh baterijami, Sonijimi navadnimi 1,5V ter danes povsem novimi Ansmann 2700 NIMh. (seveda pravilno vstavljenimi smile )

V glavnem mislim, da je zadeva fuč. Jutri pride DPD po njega in ga pošljem nazaj v trgovino. Upam, da bom kaj dobil tudi nazaj.

Sem pa ugotovil še nekaj, zraven ni bilo Nikonove World garancije (papirja), kar se mi zdi malce čudno. Če bi ga imel, bi šel lahko z njim Beseničarju.

Jao.
 0   

Tomaž @Unta 1. Jul 2008, 14:24

kar se garancije tiče kolko jaz vem jo drži firma in svetovno oz. ponavadi evropsko garancijo za fleš ne dajo v tujini, tako so vsaj moje izkušnje
 0   

Rene @EN-EL9 1. Jul 2008, 14:53

za objektive in opremo nikon naj bi veljala svetovna garancija. za objektive sem prepričan za fleš pa pošlji mail na nikon slovenija in ti bodo odgovorili
 0   

white @white 10. Jul 2008, 10:22

Flash so mi brez težav zamenjali in sedaj je vse o.k. Tudi garancijski list so tokrat dodali. (izgleda, da jim je treba posebej reč smile )


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati