0   

Alenka @AlenkaL 14. Jul 2008, 19:35

Pozdravljeni!

Cincam z nakupom Leice V-lux 1 (cena, seveda). Privlaci me seveda odlicna optika in prilagodljiv objektiv. Vseeno pa me skrbi, da bom dala prevec denarja za premalo muzike, oz. da bom imela tezave, ce se mi bo slucajno kasneje zahotelo kaksne nadgradnje. Kaksno je vase mnenje, izkusnje?
 0   

iztok @izo 14. Jul 2008, 20:01

čist iz srca povedano: glede slike verjetno ne boš nič na slabšem, če nabaviš kakšen canon s3 ali s5 ipd.
mehanika in optike je najbrž že res na nivoju, vendar kaj to to pomaga, če ima notr enk senzor kot večina teh superzum kompaktov (poleg tega pa mislim,d asploh ni tako majhna, kar je spet bolj minus kot plus). skratka, res škoda dnarja, če mene vprašaš, za to vsoto že dobiš en boljši dslr body ali pa vstopni dslr z fajn objektivom, kjer imaš omogočeno nadgradljivost itd.
 0   

Matej Ružič @mat 15. Jul 2008, 07:51

Jaz bi ti ga močno odsvetoval.

Glej ta aparat je popolnoma enak kot Panasonic FZ50, ki pa je za polovico cenejši.

Oba pa na žalost razočarata predvsem v kvaliteti slike.

Za tak denar dobiš že soliden začetniški paket DSLR-ja z dvema objektivoma (npr. http://www.comshop.si/Article.asp?articleid=57321 ki je res odličen paket), k i ti bo v vseh pogojih nudil več.

Tudi ta Leica/Panasonic tehta 700 gramov tako da gre res tudi za zelo velik aparat-enako velik kot DSLR-ji in tudi tukaj ni potem več prednosti.

Lp Matej
 0   

Andrej @fotokaj 15. Jul 2008, 09:49

mat je napisal/a:
Glej ta aparat je popolnoma enak kot Panasonic FZ50, ki pa je za polovico cenejši.


Jpeg zapis slike na Leici je po vseh testi(si)h in primerjavah precej boljši, a obenem je aparat (najbrž ravno zaradi procesiranja) tudi počasnejši.
Se popolnoma strinjam s predhodnikoma; ni vredno nakupa. Tole ima z Leico toliko skupnega, kot Jovankine špegle...

Imam jaz tole našo Alenko na sumu, da ji gre bolj za "Leico", kot pa fotoaparat... No, nič slabega ni v tem, a na žalost v tem primeru ne gre za pregovorno Leicino kakovost, temveč bolj za licenčen odkup oz. menjavo blagovnih znamk; Leica Panasonicu ime za na objektive, Panasonic pa Leici svoja ohišja s tipali, ki jih štanca Matsushita...
Čudoviti svet korporacij ...

Alenka, če iščeš kompaktem fotoaparat s čim boljšo kakovostjo slike in optiko, imaš na izbiro kar nekaj "high-end" modelov; Canon G9, Ricoh Caplio GX200, v kratkem pride na trg povsem novi Nikon P6000, če pa bi Leico na vsak način, si oglej D-LUX 3; majhna, a huda žverca.
Vsi našteti modeli snemajo tudi v RAW načinu.
 0   

Andrej @fotokaj 15. Jul 2008, 10:49

Ko smo že ravno pri Leici; ni več to, kar je nekdaj bila:

http://web.mac.com/kamberm/Leica_M8_Field_Test,_Iraq/Page_1.html
 0   

Janez Šturm @jj65 15. Jul 2008, 13:41

Tudi sam sem si jo že ogledoval, tako za lažji fotoaparat. Pa večji senzor od poketov, pa kvaliteta, pa malo nostalgije,... in glej ga zlomka, za denar sploh ne dobiš več kvalitete, ki si jo dobil v filmskih časih. WB me je motil na d70 pa ni bil 10% toliko izražen kot tu. Ok Canon ima bolj 'všečne barve', ampak razlika je predvsem v rdeči in kožni barvi več kot opazna. In kakor koli obračaš, gledaš, poskušaš izbezat pozitivne strani si na koncu ena velika ....
lp j
 0   

Andrej @fotokaj 15. Jul 2008, 13:55

jj65 je napisal/a:
...WB me je motil na d70 pa ni bil 10% toliko izražen kot tu.

bigeek
Kaj te je, oz. te moti?
 0   

Janez Šturm @jj65 15. Jul 2008, 14:10

Dva zaporedna posnetka in različnih WB. Tega je na d200 manj oz. praktično ne opazim. Lp j
 0   

Andrej @fotokaj 15. Jul 2008, 15:29

Aha, to...
Pod neonkam se ti to praviloma zgodi vedno, ker te luči utripajo, majo frekvenco in tako spreminjajo temperaturo svetlobe, tako da tu se ne da nič pomagat (razen snemanja v RAW načinu).
Nikoli pa nisem tega opazil na drugačnem tipu svetlobe; na dnevni, pod običajnimi žarnicami... ne na D100, ne na D200, niti zdaj na D3. Ne bom trdil, da se to ne dogaja, morda se je tud men, a tega nisem opazil, ker mam WB skoz na Auto ker ves čas snemam v RAW-u, JPEG formata nisem mel naštimanga že več kot poldrugo leto...
No, pa vendarle si tega Leica ne bi smela privoščiti; primerjaj cene D70 in D200 s ceno M8....
 0   

Janez Šturm @jj65 15. Jul 2008, 16:16

Ja Laica je veljala za robusten nevpadljiv (no ja) aparat. Pa bi si želel nekaj na temo funkcionalnosti velikega senzorja (vsaj APS-C) in manjšega ohišja. Če ima možnost še 'legendarne' optike pol pa... čista zmaga.
Sicer si pa že verjetno testiral kakšnega Zeiss-a na Nikonu. Ali obstaja kakšen adapter za Leitz optiko na nikon F (ali pa na Canon EOS)?
Lp j


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati