0   

Matej @slaboviden 16. Jul 2008, 23:02

Pozdravljeni.

Nosim očala z -4.00 dioptrije na desnem "fotografskem" očesu. Imam eos 350d in si kljub temu da med fotografiranjem nosim očala, moram nastaviti dioptrijo čisto na minus (-3) da lahko razberem številke iz info vrstice v iskalu, ampak kljub temu številk še ne vidim čisto ostro. Kolikor prebiram po nekaterih ostalih tujih forumih si morajo tudi tisti ki sploh nimajo dioptrije nastaviti dioptrijo iskala na 350d čisto v minus da lahko razberejo številke v info vrstici. Če me logika ne vara bi moral pri nošenju očal pri dioptriji iskala nastavljeni na 0 normalno videti to vrstico, ampak jo šele vidim pri dioptriji iskala nastavljeni na -3.

Zakaj je temu tako?

Aparat dvomim da je pokvarjen, ker sem probal drugega pa je na drugem enako.
 0   

Srečko @Seth 28. Jul 2008, 08:54

Zdravo

Sam imam dioptrijo -6 in imam iskalo nastavljeno na 0. Se pravi, da je logično, da bi tudi ti moral imeti na 0. A je kdo brez očal probal pogledati skozi tvojega EOSa?

lp,
Srečko
 0   

misfits @misfits 11. Dec 2010, 00:41

obujam tole staro temo
je pogledal nekdo čez moj aparat in me vprašal, če imam dioptrijo. Tako kot je napisano v prvem postu, imam tudi jaz nastavljeno do konca v minus, da vidim ostro. Ampak čudno mi je, ker drugače čisto dobro vidim in ne nosim očal. bigeek je še pri komu tako? ali moram k okulistu? bigrazz
 0   

Srečko @Seth 11. Dec 2010, 09:31

Načelom, mislim, da če normalno ostro vidiš v daljavo, potem z daljnovidnostjo ne bi smelo biti problemov. Če pa imaš težave s kratkovidnostjo, kar pomeni za stvari ne vidiš od blizu (cca. nekaj centimetrov), potem je pa mogoče tole razlog. Čeprav tale zadnja izjava potem ne gre skupaj s tem, da praviš, da imaš dioptrijo na fotoaparatu nastavljeno do konca v "minus" (kot tudi jaz).

lp
 0   

misfits @misfits 11. Dec 2010, 10:08

jaz vidim vse živo, na daleč, na blizu, vidim tudi 2mm velikega žužka, ki se skriva pod listom na 5 metrov, samo tole iskalo od aparata pa megleno vidim, če imam na 0
 0   

Aleš @lial 11. Dec 2010, 10:08

Vsekakor bi bil pregled pri okulistu nujen. Tudi zaradi tega, ker morda za svojo slabovidnost niti ne veš, oko se lahko neverjetno dobro prilagaja, včasih levo oko kompenzira napake desnega in občutek slabovidnosti ni zelo opazen.
Ker pa imajo te vrste težave tendenco slabšanja, že zaradi svoje varnosti pojdi na pregled.

LP


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati