primvs je napisal/a: |
- Precejšen del slik je s potovanj, tako da niti ne razmišljam o tovorjenju velikega števila objektivov naokrog. -. Velikosti nad A4 še nisem delal, do sedaj nisem kaj veliko razmišljal o video snemanju istočasno, vendar je ta opcija včasih zelo zanimiva. - .... zaradi fotografiranja srednjih razdalj, v mraku in z neposredne bližine. |
mat je napisal/a: |
Za potovanja:
Ja kompakt je glede velikosti in vsestranskosti v prednosti. VENDAR saj ne rabiš za celo vrečo objektivov...dovolj je en širokokotni in en tele pa imaš vse pokrito. Tudi če bosta "samo" kit objektiva bo kvaliteta fotografij veliko boljša od kompakta. razvijanje: res je tudi s kompaktom lahko razviješ A4 fotkom ali večjo. Vendar jaz po svojih fotkah vidim da to enostavno ni isto. DSLR dela enostavno bollj čiste in za oko lepše fotografij, poleg tega naknadna obdelava na računalniku odpira veliko več možnosti kot fotka iz kompakta - tudi ko sta obe fotki JPEG. Video: hja jaz imam za to kamero. Variabilnost: Kot rečeno kompakt s takim zoomom je v določenem pogledu zelo priroče. Spet VENDAR: jaz imam gor objektiv 24-70mm, ki pokriva 90% mojih potreb. Dejansko sem tele objektiv prodal ker ga enostavno nisem uporabljal. Tako da tle se moraš najti in ugotoviti, katere razdalje največ uporabljaš... In še enkrat: kvaliteta slik, še posebej kadar je malo svetlobr (kar je za fotoaparat ZMERAJ, razen ko si re zunaj na soncu), je nedvomno na strani DSLR-ja, in to z velikim naskokom. Lp Matej |