0   

samos1111 @samos1111 12. Avg 2008, 10:25

Zanima me, če ima kdo kakšne uporabne izkušnje z velikimi svetovnimi spletnimi servisi za razvijanje fotografij.
Predvsem, ali kdo mogoče naroča tiskanje z gugljevo picaso (pri kom - v Sloveniji ponudnikov za printe uradno ni videt) in je ob tem zadovoljen s kvaliteto, ceno itd.
Ali pa "klasičen" spletni foto studio a la Snapfish, Foto.com... Ki bi imel uporaben in brezhroščen program za pripravo slik (izbira slik, izrezi, barvne korekcije, brez kompresije ob prenosu).
Glede na stroške poštnine ne pričakujem nekih silnih prihrankov, bolj me zanimajo kvalitetni rezultati in dodelanost programa za naročanje.
 0   

chips @chips 12. Avg 2008, 10:31

Mislim da slovenski labi in programi lahko zadostijo vecini potreb. Glede barvnih korekcij pa imas to moznost tudi pro slo.ponudnikih, ampak smo spet pri (ne)kalibraciji domacih monitorjev in foto strojev.

Hibe so najverjetneje povsod enake, zato se priporoca, da uporabnik, v kolikor ima kaksne specificne zelje, pripravi ze sam fotko v kakem graficnem programu.
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

samos1111 @samos1111 12. Avg 2008, 12:01

Tile trije znani mi programi načeloma imajo vse potrebne funkcije in mi za posebne zadeve ni problem pognat resnega grafičnega programa, če se mi res zahoče. Problem pa je, da se naročanja fotk lotim vsake pol leta in takrat obdelam nekaj sto slik izmed še desetkrat večje množice posnetih. In vedno na pol poti opazim, da je program narejen štorasto. Da ne omenjam, da je predprejšnji (?) rad sredi dela "ugasnil" če si pritisnil napačno tipko, da sem moral prejšnjega (PhotoOrder) nehat uporabljat, ker na mojem računalniku na lepem enostavno ni hotel več delat, reinstalaciji navkljub, in da sem bil po menjavi na zadnjega (ePhotoLab) še nekako najbolj zadovoljen, ker se je pri prejšnjem tudi končni prenos paketa po internetu zatikal in sem le po naključju odkril, da steče naprej, če iz računalnika za par sekund iztakneš internetno žico, pa da je pri snemanju paketa preimenoval slike... In take cake je treba vedno znova študirat ob menjavi foto studia.

Foto studii mi tako rekoč po tekočem traku umirajo pred očmi. Za fotografe imam namreč slabo karmo; že enih pet jih je moralo v času, ko sem pri njih naročal slike, zapret štacuno, na hitro se spomnim Lunatic, Foto Fantasy, Hartlauer... pa se ni bilo nikoli treba pritoževat glede kvalitete. Zdaj me zanima, če lahko potopim tudi kakšno resno svetovno firmo in pustim naše dihat.

Če bom moral spet menjat, bi naslednjič rajši dovršen program z vsaj nekajdesettisočglavo bazo švabsko pedantnih uporabnikov. Seveda bi bil plus, če bi slike razvijali pri nas, poštnina pa to - ampak v par minutah gugljanja česa takega nisem zasledil...


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati