0   

Iztok @Klemsi 15. Avg 2008, 17:08

Pozdravljeni,
potrebujem stativ, ki naj bi dovolj stabilno nosil Nikona D-80 z objektivom 70-200/2.8. Želim stativ, ki bo dovolj majhen, da ga bom nosil s seboj, po drugi strani pa naj bo tudi dovolj prilagodljiv za fotografiranje z makro objektivom.
Po zbiranju podatkov po raznih forumih sem se odločil za Velbona Sherpo PRO CF-545 in glavo Manfrotto 804RC2. Vendar se mi porajata dve vprašanji:
- ali je CF-545 dovolj visok za normalno uporabo (visok sem 1,80 m), torej bi moral biti pri tem modelu sredinski del bolj kot ne izvlečen do konca (pa bo potem še dovolj stabilen?) - iz tega razloga sem začel razmišljati o modelu Velbon Sherpa PRO CF-645, ki je nekoliko višji in težji (v obeh primerih bi uporabljal glavo 804RC2),
- ker do sedaj še nimam stativa žal nimam nobenih izkušenj glede zahtev, ki naj bi jih stativ imel za fotografiranje z makro objektivom na tleh: omenjena stativa Sherpa PRO kolikor mi je znano nimata gibljive sredinske palice (da bi se jo dalo nastaviti v vodoravno lego) - model Manfrotto 190CXPRO4 pa takšno sredinsko palico ima.
Torej, razlika v ceni med navedenimi modeli je opazna, a stativ bom kupil enkrat in ga potem imel. Prosil bi za komentar izkušenega "makro fotografa" ali uporabnika katerega od zgoraj navedenih stativov. Ali ima morda kdo še kakšen drugi predlog za glavo v istem cenovnem razredu? Hvala.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati