0   

črt @mici 21. Avg 2008, 19:45

Opažam že kar dolgo časa(slo-foto, e-fotografija) in mislim, da nisem edini in mi gre pošteno na jetra, da se nekatere fotke ocenjujejo s 4 ali 5 zvezdicami, kar si sploh ne zaslužijo.
In zakaj taka ocena?
Zato, ker če je na sliki ena mal bolj šikana babnca gor, mogoče v kopalkah ali celo da rito kaže, pol pa ima že kar 500 ogledov n-krat 5 zvezdic in vsi so navdušeni, kaka fotka itd... Res je, da imajo vsake oči svojega malarja, ampak ko pa fotka dejansko ne pokaže nič fajnga pa bodte pošteni do sebe pa če že pogledate, dejte vsaj napisat realno oceno.

Res pa je, da se kdaj pojavi tud kakšna dobra akt, erotična ali fotografija z lepim dekletom, samo, dejmo si nalit čistega vina.

Kar me včasih prav jezi je , ko vidim nekatere fotke, ki so resnično dobre, pa nimajo nič ogledov ,medtem pa kaka punčara na povprečni ali podpovprečni fotki naredi kak pogled pa pokaže malo kože pa so že vsi na kolenih. Se vidi, da je fotografija še vedno v veliki meri domena moških. Želim si, da bi res se nekateri opoguml pa dal gor res dobre akte ali pa erotične fotke ne pa sam govoril.

Nobenega ne napadam, samo pač povem mnenje in vedno bolj razumem nekatere fotografe, ki so zapustili te portale, ker dejansko ne dobijo realnega odziva.

Huh, sem se napisal. Zdej pa hitro eno babnco, po pomoti nago, če le gre, slikat, da dobim kako s 5 zvezdicami smile
 0   

iztok @izo 21. Avg 2008, 20:33

ni stvar spola, vendar čist preprosto dejstva, da gre za amaterski portal (tako pri enem, kot drugem, pa še kje), oz. ne bom rekel amaterski, ampak že samo dejstvo, da gre za portal. pravi umetnik, ki se izraža prek fotografije, ne išče potrditve na internetu (razen za lastno promocije, pa še to na drugačen način), ampak kje drugje.
vendar je tudi tukaj veliko zelo dobrih fotografov, vendar po mojem po določenem času ne vidija takšnega izziva (ali celo smisla) objavljat po slo (ali tujih podobnih)portalih, kjer gre pač za prevlado fotogfafov amaterjev, od kateroh jih veliko šele dobro vstopa v fotografijo, in večinoma nekega predznanja sploh nimajo. zato je tudi ocenjevanje takšno, saj se ocenjuje približno na takšnem nivoju, kot so v povprečju fotke, se pravi bolj na prvo žogo, kot ne.
sej ne rečem, imamo zelo veliko zelo dobrih fotografij inmislim,d aje povprečje zelo dobro, vendar za res izrazno fotografijo ipd, bi potrebno portal oz celoto čisto na novo zastavit, ampak v taki obliki bi bil nezanimiv večini uporabnikov tukaj, verjemi.
da skrajšam, z nabiranjem izkušenj uporabnikov se bo tudi ocenjevanje izboljšalo (ki tudi ni slabo, da ne bo pomote). le določene zadeve je pač treba razumet.
 0   

črt @mici 21. Avg 2008, 20:38

izo, vem kaj češ povedat. Se strinjam. Sam sem moral povedat, da folk začne malo razmišljat, ker samo tako se lahko dobro učiš/izučiš če objavlaš in če dobiš prave komentarje. Samo to...


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati