0   

furbi @furbi 26. Avg 2008, 15:11

Pozdravljeni!

Razmisljam o nakupo fuji S5 Pro.
Rad bi slisal vase mnenje glede tega body.
Malo sem primerjal fotke D80 in S5. Fuji se mi dopade, ker je bolj oster kot d80, pa se barve so veliko bolj zive in izrazite, sploh ko uporabljam F2 "simulacijo" velvie.

Glede na to, da je ta aparat ze dokaj starm, me zanima, ce ga je se vredno kupit?

Hvala za mnenje
Furbi
 0   

PIPI @PIPI 26. Avg 2008, 20:38

Najbolj me je pri tem aparatu navdušil dinamični razpon ter barve. Jpeg iz aparata ima odlične barve. Fotke direkt iz aparata so veliko bolj užitne kot pri recimo D70 in pri meni je to v veliki večini odpravilo potrebo po raw fotkanju, razen kadar res potrebujem max. kvaliteto. Ja, pa sama velikost raw datoteke zna motiti saj ni stisnjena in je velika okrog 30 Mb.O zgradbi in ergonomiji ne bi govoril, ker je res zelo v redu, malce pa sem se moral navadit na zumiranje in premikanje fotke v play načinu. Nikon ima to rešitev veliko bolje rešeno. Pa ne sekiraj se če je aparat star, saj za ta denar (novega dobiš za res ugodne pare) kupiš res dober aparat.

Lp!
 0   

chips @chips 26. Avg 2008, 20:45

Kolikor sem imel moznost delat s tem aparatom se lahko samo podpisem pod PIPIjev post. Fotke direkt iz aparata so zakon, dinamicni razpon pa, kot povedano, fenomenalen, ki ga pa lahko stimas percentualno.
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati