D80 ni v ničemer star, razen v pogledu live view (ki ga D60 tudi nima) in čiščenju tipala. V marsičem je boljši od D60.
Glede goriščnic in slej ko prej boš rabil 200mm... Jaz ne čutim potrebe po 200mm. Zavisi od načina slikanja. Ker me šport in divje živali ne zanimajo, mi zadostuje 135mm, ki ga uporabim redko. Največ slikam med 18 in 85mm. Večkrat bi imel rajši široki kot kot pa tele področje.
Najbolj zadovoljen pa sem s 50mm f1,8, s katerim na D60 ne bo delalo avtomatsko ostrenje. Res pa je, da bo takih objektivov vedno manj, a omenjeni je s svojimi 140 EUR res ugoden in predstavlja zelo dobro razmerje cena/kakovost.
Mislim, da glede na to, da se ti ne da obdelovati fotografij na računalniku, se ti bo še manj dalo pogosto menjavati objektive. 55mm je res ravno nekje v sredini največkrat uporabljenega zoom področja. Pojdi vzet stvar v roke in se prepričaj, kakšna področja pokriješ. Potem se boš laže odločil.
Glede Nikon - Canon pa je pri meni Canon 400D (450D ima sila podobno ohišje) odpadel zaradi neudobnega držanja, saj imam nekoliko večjo roko.