0   

Marko @mpungy 7. Sep 2008, 09:49

Zdravo!

Eno vprašanje... Kateri program za antivirusno zaščito priporočate? Jaz imam ze cel cas avast+ad aware in nimam nobenih problemov..... Je pa sestra sedaj kupila nov prenosnik i n ima naložen norton..... Pa me zanima, kaj si vi mislite in kaj svetujete? Je res da Norton upočasni cel sistem?


Torej: avast+ad aware(free version) ali Norton


Pa hvala za odgovor!

Lp,M
 0   

roman @romeno 7. Sep 2008, 11:06

Jaz imam AVG antivirus 8.0 pa nimam nobenih problemov. Je pa res, da ti požre 30mb rama.
 0   

Klemen @Klemen3314 7. Sep 2008, 11:59

NOD32 all the way grin

namestiš in sploh ne veš, da obstaja... drugače pa minus za nortona (sam imam same slabe izkušnje z njim)
 0   

Boštjan @stipe 7. Sep 2008, 12:10

Se strinjam s Klemnom... V službi smo imeli prej Nortona, zdaj pa McAfee-ja. Oboje je bolj tako-tako (v smislu sistemske požrešnosti in zanesljivosti). Doma imam NOD32 že tri leta in sem nadvse zadovoljen.Dejansko ne veš, da sploh obstaja, deluje pa vseeno nadvse učinkovito.
 0   

David Jerič @Dawid 6. Okt 2008, 23:08

Jaz imam avira biggrin 3 mesečna brezplačna licenca.
zaenkrat zelo zadovoljen, pred tem sem uporabljal nod 32 in avg, tudi ni bilo problemov.

Tudi glede sistemske požrešnosti ni nekega velikoa % rama in procesorja.

lp
 0   

Stane Crnjak @staneC 7. Okt 2008, 07:30

Še moj piskarček. Imam nameščeno 30 dnevno trial verzijo Kasperskega. Zaenkrat dela BP, mašina je pa neprimerno hitrjša kot prej, ko je bila gor Panda. Updejta se takoj ob zagonu računalnika in nato na vsako uro. Logičen vmesnik je tudi fajn. Je pa med dražjimi; cca 50$. Ko poteče 30 dnevni rok, gremo pa na Bitdefenderja nato na NOD32 in na koncu na AVG. Kar se pokaže kot najboljše, bo potem nameščeno na računalniku.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 7. Okt 2008, 07:49

Moj glas gre brezplačnemu AVG antivirus.
 0   

iztok @izo 7. Okt 2008, 09:37

avg je fajn in predvsem poceni alternativa, vendar je mene malce strah pri teh free zadevah, da ko bo huda ura virus našel, odpraviti ga pa ne bo znal (hotel) in ti predlagal plačljivo verzijo. ponavadi je tako..
jst imam nod-a že nekaj časa, in sem zadovoljen. za naše doma sem kupil komplet zaščito (firewall, antivirusni, spam, pošta) od noda. tudi zelo fajn dela.
 0   

Gregor @GreGor 7. Okt 2008, 12:43

AVG free. Dela super. Redno se updejta, ima kr nekaj nastavitev, scan je malce daljši kot pri NOD-u. Je tudi malce bolj požrešen glede rama. Do sedaj nisem imel problemov z virusi, pa ga imam nameščenega več kot pol leta. Prej sem imel NOD-a, ki je delal tudi zelo dobro, ampak free je le free. smile
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 7. Okt 2008, 12:47

Mi smo ravno v službi dobili en virus, ki je pošiljal SPAM-e naokoli. Nista pa ga niti Panda niti AVG prepoznala. upset Ampak z malo računalniškega znanja virusa ne dobiš kar tako...
 0   

iztok @izo 7. Okt 2008, 14:55

ja, samo tajnicam ne moreš preprečit da kliknejo tist i love you,, pa naj bo še taka zaščita gor. vse preklikajo biggrin
 0   

misfits @misfits 11. Nov 2008, 12:47

Do zdaj sem imel Nod 32...pred parimi dnevi sem si naložil trojanskega konja, ki ga nod ni odkril... je bilo treba vse še enkrat namestit. Zdaj imam AVG in ko sem preskeniral disk (na katerem imam razne zadeve in programe za namestit) je našel to okuženo zadevo in še 5 drugih konjev, ki se skrivajo med namestitvenimi programi in jih Nod sploh ni zaznal.

Zdaj pa vprašanje:

AVG mi je pri teh konjih (se skrivajo pod programi za namestitev), ki jih je našel napisal pod Result: Moved to virus vault
Kaj zdaj to pomeni, jih je odstranil iz teh datotek in lahko programe brez skrbi namestim?


Pa konja je našel tud v: RECYCLER/S- veliko številk/Dd26.rar (ampak te zadeve sploh ni za videt na disku) Kaj sploh je tole?
 0   

iztok @izo 11. Nov 2008, 12:54

vprašanje, kaj si to delal s tem trojancem oz. kakšan je bila datoteka ipd. verjetno gre za kakšen "download" right? lahko samo, da ni bil nod osvežen na zadnji porpavek, pa si ravno fasal čist svežo zadevo ipd.
 0   

misfits @misfits 11. Nov 2008, 13:00

izo je napisal/a:
vprašanje, kaj si to delal s tem trojancem oz. kakšan je bila datoteka ipd. verjetno gre za kakšen "download" right? lahko samo, da ni bil nod osvežen na zadnji porpavek, pa si ravno fasal čist svežo zadevo ipd.

ja, za tega zadnjega trojanca, ki mi je vse zjebal mu oprostim, ker je bil res zelo svež, je bil zgleda zapakiran v exe. Ampak za tistih nekaj starih pa ni opravičila.
 0   

iztok @izo 11. Nov 2008, 13:09

ni nujno vse res trojanc grin vse je biznis, tudi antivirusna zaščita ipd. najboljš imet komplet zaščite (firewall, mejl, spam itd, tudi nod ima komplet), vendar tudi to še ne pomeni, da ne moreš fasat kaj, če klikaš brez pameti in če iščeš težave (mule ipd životinjsko carstvo je pač raj za te reči, to najbrž ni treba ponavaljat).
 0   

iztok @izo 11. Nov 2008, 13:11

mis, a je bil tist exe slučajno cs4? grin exe fajl že od daleč kriči stay away..
 0   

misfits @misfits 11. Nov 2008, 13:21

izo je napisal/a:
mis, a je bil tist exe slučajno cs4? grin exe fajl že od daleč kriči stay away..

ne, je pa bilo nekaj podobnega. Dobro, sam, če kliknem na exe, da dam skenirat bi valda antivirus moral pokazat, če je okuženo confused
 0   

iztok @izo 11. Nov 2008, 13:29

itak, v bistvu bi pa že moral med dowloadom najt problem, če gre za kakšno samozagonsko skrito zadevo ipd.
meni je pred kratkim našel to in preprečil vdor (nod32).
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 11. Nov 2008, 13:50

Sem ravno včeraj "ponesreči" naložil en trojanc, ki pa ga panda ni odkrila. Včasih je bolje poleg še uporabiti kakšen anti-spy (ala ad-ware ipd).

Na koncu pa me je "rešil" sam windows in system restore thumbsup
 0   

Stane Crnjak @staneC 11. Nov 2008, 13:53

A setup.exe iz Adoba ali podbnih strani (neat image, irfan,picasa....) tudi preverjate? Sam imam nameščen SmartSecurity(NOD32) in lahko v primerjavi z AVG rečem, da je AVG počasnejši. Na švoh računalniku občutno, je pa še vedno veliko boljši kot Panda. Kaspersky in SS občutno manj upočasnita sistem. Mi je pa SS našel enega trojanca, ko sem z e-pošto (outlook) poslal eno fotko iz starega računalnika na gmail in potem to fotko spravil v nov računalniok confused . Na starem računalniku pa ni zaščite za e-pošto. Je gor samo AVG.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati