0   

Damjan @mrbuda 19. Sep 2008, 09:39

Do sedaj sem uporabljal aparat izpred nekaj let in sicer SAMSUNG S600, katerega slike so bile sprejeljive, občasno tudi nenormalno dobre, predvsem mi je bila všeč živost barv.
Sedaj kupujem aparat precej višje kot sem ga dosedaj imel. Moje želje so:
1. Dober barvni kontrast - žive barve
2. Zoom mini 10× optično
3. Dobro fotografiranje v oblačnih dneh, zaprti temni prostori in nočno slikanje
4. cca 10 MP
5. Dobro in dokaj hitro ostrenje na več področjih
Do sedaj sem se srečal s Canon S5 in en Sony (modela ne poznam točno 8MP, 10×zoom). Kot ocena so slike s canonom kar boljše le oba sta v oblačnih dneh slabša.
Hvala za nasvet!
 0   

Marko @alessy 20. Sep 2008, 09:00

Kompakt je kompakt.
Poglej si še novega canona SX1... Zanimiva zadeva.
Samo kompakt je še vedno kompakt.
Lahko tudi malo pogledaš po DSLR kamerah. Pač preber si razlike med dslr in kompaktnimi kamerami in boš vedel kaj hočeš.

http://www.dpreview.com/news/0809/08091703canon_sx1is_sx10is.asp
 0   

Damjan @mrbuda 21. Sep 2008, 20:37

Vse lepo in prav, malo sem pregledal, časa pa tudi ni veliko. DSLR kamere kolikor sem videl so malo zahtevnejše, no tega me ni strah saj sem pred nekaj leti še uporabljal navadnega Zenita, kateri je vse to že zahteval, bilo je potrebno znati nekaj stvari, naredil sem nekaj dobrih pa tudi slabih slik.
Ta ponujena varianta še mi ni prišla v oči pri nas in tudi cena mi nekako ni znana, res pa je da sem se nagnil malo na stran DSLR, a spet nova tema kaj kupit v nekem nižjem cenovnem razredu.
Ponavadi pa je tako, bolj kompliciraš, slabše je!
 0   

Marko @alessy 22. Sep 2008, 06:25

Če se boš odločal za DSLR, potem neboš več hotel nazaj na kompaktne kamere. Vsaj tako je pri večini. Če pa iščeš nekaj dobrega za male pare ti kot prvo priporočam nakup rabljenega fotoaparata. Dosti stvari se dobi po majhni ceni in še malo rabljeno...
Malo preveri ponudbe kot so : Nikon D40, D60, D80 , Canon EOS 400, 450, Pentax K100D, K10D, K200D , Olympus E-510, E-420, E-520 , Sony A 100, Sony A 200, Sony A350...

Nekaj teh aparatov dobiš nove za male pare, nekaj pa še za manjše če kupiš rabljeno, kar se ti pomoje najbolj izplača...

Ma izbire imaš kar nekaj. Ti si samo postavi neke zahteve in jih imej v glavi ali pa jih zapiši na list in potem po teh zahtevah izločaj aparate, ki ne izpolnjujejo teh zahtev.
Torej če želiš da ima stabilizator slike v body-u, izloči ostale ki imajo v objektivu in tako naprej, dokler ne prideš do končnih izdelkov .
Na koncu pa samo izbereš na podlagi cene ali pa greš v trgovino in poizkusiš oba prijeti v roke in boš vedel kateri je pravi.

Ti pa za začetek res priporočam nakup rabljenega aparata, saj boš tako najmanj izgubil denarja v primeru če se odločiš napačno oz. spoznaš da bi raje mel malo boljši ali drugačen aparat itd...
 0   

Damjan @mrbuda 24. Sep 2008, 11:32

Spet bi lahko odprl novo temo, vse lepo pa prav ampak DSLR zadevščine so drage če kupuješ novo tehniko, pri rabljeni se je za vprašati zakaj je šla v prodajo... Razne misli.
Novo pa je Dosegljiv po mojih videnjih zaenkrat samo Nikon, slišal sem slabe in dobre besede za njih, kaj pa lahko in kaj ne nimam pojma saj sem zgubljen in sem na tem področju kot vozek (beri čoban iz planin).
Še malo pa bom kupil set čopičov in tempare ker bom obupal!


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati