0   

Bojan Šnut @bojas 26. Sep 2008, 11:05

Kupujem Tamrona 17-50 f/2,8 ,pa bi želel vedeti kako ga stestirati na hitro v trgovini. Zaradi pripetij ob nakupu le tega v Mediamarktu v Grazu so mi posodili razstavnega, dokler ne dobijo original zapakiranega. Sedaj imam čas tega sprobati. Je kdo iz MB ,ki se spozna na hiter test objektiva. Gre za Tamrona za Canon.
 0   

Grega Podobnik @sajko 26. Sep 2008, 11:35

Kak test bi pa ti rad imel? Sploh, če boš potem dobil drug objektiv je neko "high tech" testiranje tega bolj kot ne nerelavantno.

Na tvojem mestu bi na fotiča navil objektiv in šel ven fotkat različne motive, šel skozi različne goriščnice, zaslonke itd.
Če si pa picajzl pa nastavi aparat na stativ pa fotkaj v zid, kjer imaš nalepljen časopis in se potem na zaslonu pri 100% povečavi čudi kaj in zakaj je črka x premalo ostra. Še vedno pa ni rečeno, da bo potem tvoj objektiv, enak kot ta ki ga imaš.

Če bi pa rad testiral novi objektiv, ko ga dobiš pa ni druge, kot, da sabo vzameš laptopa (ker na LCD razlike videl ne boš) in preveriš če je fokus in ostrina okej.
[url]http://blog.grega.info[/url]
 0   

Bojan Šnut @bojas 26. Sep 2008, 11:51

Hvala. Predvsem sem mislil na tistega, ki ga bom šele dobil .
 0   

iztok @izo 26. Sep 2008, 12:28

jst sem ga (in zraven še en član tukaj) kupil pri majdiču in je kr dirket iz skladišča prinesel škatlo, sem lahko brez problema sprobal vse.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati