0   

Jernej @Horse 5. Okt 2008, 18:36

Nedovgo tega sem svojo 40D zamenjal za 5D. Uporabljam fleš 430 EX mk I, s katerim sem bil na 40-ki izredno zadovoljen, uparabil pa sem ga tudi na službenem 1Ds mk III, kjer je zadeva delovala brez težav...

Včeraj sem prvič "resneje" slikal z njim na 5D in dobil sem občutek, da se zadevi nekako ne marata. Pogosto mi je na programu P in Tv zaslonoko do konca zaprl in ni hotel slikati. Tudi pri M in Av se je zgodilo, da foto sploh ni slikati. Zadeva se mi je parkat že zgodila na kobinaciji 1Ds mk III + 580 EX mk II, samo takrat je zadostovalo, da sem oba izklopil in ponovno vklopil (poseg je bilo potrebno ponoviti na cca. 2000-3000 fotk s flešem), v privati kompletu (5D + 430 EX mk I) pa to ni pomagalo. Ko sem zamenjal baterije (ki naj bi bile načeloma polne) za 100% polne, je vredu delovalo cca. 15 fotk, nato se je začela težava ponovno ponavljati.

Skoraj gotovo bi lahko trdil, da je z mojim flešem nekaj narobe, saj ko sem na fotoaparat montiral kolegov popolnoma enak fleš, se težava ni ponovila, je pa res tudi to, da sem v tej kombinaciji naredil le cca. 20 fotk.

Kakšen nasvet kje naj začnem odpravljati napako? Je mogoče težava v SW fotoaparata? Kupil sem ga cca. 14 dni nazaj, nisem pa opravljal nikakršnih posodobitev SW-ja. Tako kot foto pa je tudi fleš še v garanciji - star je cca. pol leta.
 0   

Olaf @Olaf 6. Okt 2008, 11:11

Najprej priporočam da očistiš kontakte. Slab stik bi lahko povzročil nepredvidljivo delovanje, kot ga opisuješ. Poizkusi očistiti kontakte s kako (grobo) radirko...

Kar se tiče SW - poglej kak SW imaš inštaliran in če je v kaki nadgradnji opisano, da odpravlja težave z bliskavico potem seveda posodobi.

Če ne bo nič bolje pa čimprej na servis, dokler imaš še garancijo!


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati