0   

iztok @izo 5. Okt 2008, 22:52

pa sem šel spet pogledat po kr dolgem času. za tiste, ki ne veste, za kaj točno gre, si poglejte http://www.bio.si/
kaj naj rečem po videnem? ena srednja žalost. vesel sem, ko vidim, da dizajn pri nas lepo "raste", vendar še vedno imam občutek, da firme dizajn jemljejo kot nekaj , ker ni nujno, da je oz. v stilu "bo že en v fabriki nekaj zrisal". take firme danes iščejo stečajnega upravitelja, večinoma pa so že zdavnaj pod rušo. lep dokaz uspeha v tem segmentu je recimo gorenje ipd, kjer so si prek dizajna dobili nazaj renome in ga seveda presegli že večkrat. so imeli tudi na razstavi nekaj novitetet.
vendar, še vedno premalo (za ostale govorim). to se lepo odraža na bienalu, se mi zdi. najbrž je bila kriva tudi lepa nedelja, da ni bilo tveliko ljudi tam, kar mi v bistvu ustreza, vendar po drugi strani, ni bilo veliko tudi razstavljenega. dosti stvari več ni ravno svežih itd. tudi postavitev je bila precej enolična, nekaj zdolgočasenih študentk, ki so znale rečt le "ne dotikajte se predmetov, prosim!" in pa tudi sama označitev s tablami ipd. sej sploh ne veš, kam in kako, skoraj ni videt, da se sploh dogaja tam na tem gradu. tudi vstopnica 6€ ni ravno drobiž, zato bi se lahko po mojem mnenju lahko bolj potrudili, vsaj kakšno muziko bi lahko dali notr, madona. dizajn naj bi bil kreativnost, domišljenost, prosti duh itd, tega žal na razstavi ni bilo čutit.
tudi razsatvni program me ni ne vem kako navdušil, se je pa našlo kr nekaj zanimiv reči, da ne bom samo negativen. le če bi še dali malo tistega x faktorja zraven, ki mora bit za uspeh..
ok, da ne morim, tukaj je nekaj utrinkov:


kot sem omenil prej, eden redkih znakov, da se v gradu fužine sploh kaj dogaja..


razstavni prostor v pritličju. v sredini slike je možno videt zanimivo stropno svetilko, ki kljubuje nakaterim fizikalnim zakonom. naslov nosi Vertigo bird, oblikovalec je arne vehovar, ljubljana.


nož za odpiranje pisem Purisme, oblikovalec mario zeppetzauer, dunaj. ja, je iz ogljikovih vlaken.


sončna ura. ena iz serije.


novi uporabniki siola najbrž poznate te zadeve. dizajn od asobi. d.o.o.


nova elanove dilce. mene so posebej zanimala tiste za turno smuko, zgledajo fajn.


led svetila za marsikaj, tudi od asobija. zgleda uporabno.


detajl elegantnega stola, mislim, da od enega italijanskega proizvajalca.


na hodniku je bila razstava grafik oz. vizualnih komunikacij, da bom dizajnersko korekten.


definitvno ena meni najljubših grafičnih dizajnov, hehe. ampak resno, fajn zgledajo te nove flaške, morm rečt. dizajn lena&boris balant, luka studio.


model koncepta moderne kuhinje


nova serija gorenjeve bele tehnike, tokrat res v deviško beli. zanimive reči..


zanimiv zvočnik, dela kompleta z multi plejerčkom ipd, koncept. očitno je nasploh bela nazaj..


tlc set, hehe.


za ljubitelje kašic. bosch.


evo, verjetno moj favorit razstave. štamprle v obliki triglava, pa kako ne bi vsakemu slovencu kapnila solza v oči. dohovitu, kretivno, uporabno, ni rabi bi drago itd. to je smisel dizajna in kreativnega pristopa, ki sem ga malo pogrešal.. oblikovalec jaka plešec, očitno nekje na študiju v tujini, gelde na nemškega mentorja. bravo, jaka in kje lahko kupim set?

tomos s svojim mopedi:


lepo, da dajo na dizajn kr nekaj (sej drugače si itak nula na tujem tržišču), vendar kolkr sem malo od bližje zadeve pogledal, je izdaleva e vedno na nivuju starih frčotov ipd, še vedno ne zanjo skrit tiste grde kable in zajle ipd..


tudi slo premore orange county, le za bicikle. eko.


čelada s stop lučjo. mogoče zveni neumno, ampak k varnosti zihar nekaj pripomore.


še en čoper..

za na konec še en frik z hazijem

ne vem, od kje se je ta prkazal, upam, da ni vso to kramo z 50mpix senzorjem privlekel zato, da bo potem na kakšnem blogu fotke objavljal, biggrin

ok, tolk od mene, ne bom glih vse fotke dajal gor, rajš pejte še v živo pogledat, vseeno se po mojem splača it v živo pogledat zadeve, ne glede na nekaj mojih pripomb. ampak te bolj letijo na organizatorje, talenta je v slo dovolj, samo treba z njim znat delat..

še nekaj ostalih (poleg teh) fotk imam nametanih tukaj
http://blog.slo-foto.net/izotov/2008/10/05/visiting-bio-biennial-of-slovene-industrial-design/


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati