0   

Sigma @Sigma 10. Okt 2008, 07:26

Imam en problem. Sem skalibriral monitor z Spider2express in po kalibraciji so barve na monitorju drugačne (bolj tople), racimo da so skalibrirane. Program mi je ustvaril nov barvni profil imenovan Spider2express.icc in tudi pod color management imam ta profil nastavljen kot default. En del problema se pojavi če grem v monitor propperties in nato settings - advanced - color, to je tisti zavihek kjer lahko spreminjam kontrast svetlost gamo itd. In zdaj čim kliknem zavihek color mi vrne prejšnji barvni profil oz. spremeni barve na monitorju, pod Color management pa je še vedno pod default nastavljen Spyderjev profil, vendar so barve drugačne (bolj hladne). Zdej program me je po koncu kalibracije opozoril, da če spreminjam katero od nastavitev (kontrast, svetlost, gamma) potem monitor ni več pravilno skalibriran. OK, to razumem da pač ne smem odpirat tistega zavihka, čeprav mini čist jasno zakaj spremeni barve če samo kliknem naj in nič ne spreminjam.
Drugi del problema me pa malo bolj moti. Spet smo na koraku po kalibraciji, kjer so barve drugačne kot pred kalibracijo (bolj tople), ko pa zdaj zaprem monitor (aja gre za prenosnik), in grem s tem v stand by mi prav tako po dvigu monitorja (izhod iz stand by-a) spremeni barve (bolj hladne) na takšne kot so bile pred kalibriranjem.

Prosim vas, če kdo ve kaj mi je storiti in kako. Kje sem zašuštral?

Gre za prenosnik, nimam posebej gumbov za spreminjanje kontrast in svetlosti ter ostalih funkcij monitorja imam samo guba za spreminjanje jakoti "backlit" in to sem tudi izbral v začetnih korakih kalibracije.

Prav tako sem probal kliknit profil v mapici Startup in se mi je odprlo okno kjer je pisalo da se nastavlja izbrani profil, vendar so barve ostale nespremenjene, se pravi hladne, neskalibrirane.

hvala za odgovore
I don´t suffer from insanity. I enjoy every minute of it.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati