0   

Žan @Constatin 16. Okt 2008, 19:07

Imam problem!!! Imam eno sliko ki pa je prevelika, zato sem jo zmanjšal v 'InfranView' na 400x301 ampak je slika samo za 3 kb prevelika!!! Če jo bom pa še pomanjšal na npr. 350x... ne bo šlo ker je minimalna dolžina 400...

Zna kdo povedat kako bi rešil problem da bi dal sliko v galerijo???? Če je nujno jo lahko tudi obrežem!!!


Žn thumbsup
 0   

Sigma @Sigma 16. Okt 2008, 20:02

Ali imaš na voljo samo infran View ali mogoče tudi Photoshop? Poglej če imaš pri postopku shranjevanja kakšno možnost spreminjanja kvalitete (ne velikosti) in le to zmanjšaj za nekaj procentov potem bo tudi velikost fajla manjša.
I don´t suffer from insanity. I enjoy every minute of it.
 0   

Primož Govekar @gokky 11. Nov 2008, 15:27

Lahko pa namesto iskanja kode za plačljivi Photoshop vzameš brezplačno varianto GIMP.
 0   

posvejt @posvejt 27. Apr 2010, 12:25

da ne odpiram spet nove teme,ker me bodo ljudje napadli bom tukaj vprašal. naložil sem sliko v galerijo in ko jo odprem je prevelika za en monitor.čeprav sem jo pomanjšal na 679 x 901 pixlov je še vedno prevelika.v ostalih softwareih je normalne velikosti.
sliko sem izbrisal.kake velikosti izbirate za slike,ki so pokončne?
 0   

Žiga @thunder_road 27. Apr 2010, 12:37

Glede na to, da je dovoljena velikost slike 900x 900 pikslov, moraš pri pokončni izračunat na koliko lahko pomanjšaš daljšo stranico (ja, ne krajšegrin ), da ti bo še prišla na eno stran, glede na to, da imaš očitno tako resolucijo, ki to zahteva.

Če imaš resolucijo ekrana 1024x xxx (sem pozabil kok je že), potem vračunaj še vse okoli okvirja same fotografije in boš videl približno na koliko pikslov pomanjšaj, da jo boš imel celo. To pa pač velja zate, nekdo drug z drugo resolucijo bo zadevo videl spet drugače, bodisi manjšo ali pa večjo (v smislu koliko ekrana zavzame, slika bo po dimenzijah povsod enaka).

legenda (da ne boš rekel, da sem te zavajal, ali pa kaj): "daljša stranica" ---> pri pokončni sliki je to tista, ki gre "gor" biggrin


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati