0   

Andrej @enageM 7. Nov 2008, 12:22

Ne hodim ravno veliko po koncertih, ampak konkretno na tega danes v Tivoliju pa bom šel. Seveda zaradi glasbe in šova. Mika me, da bi vzel še "fotkič" sabo. Zanima me ali imam na takšnih prireditvah lahko DSLR aparat sabo in koliko je sploh moč fotografirati v takšnih pogojih. (gužva, oddaljenost, svetlobni pogoji,...) Če že, bi vzel sabo EF 50 1.4 USM.
Torej, vzamem ali bolje pustiti doma?
 0   

iztok @izo 7. Nov 2008, 12:34

jst se bi najprej vprašal, ali sploh lahko notr prineseš dslr brez akreditacije. ti večji koncerti niso pač še en študentski žur, je vse organiziano v piko
je pa res, da se zanje čase pojavlja (vsaj pri nas) trend, da se dela koncert že z "odpisanimi" izvajalci, ki očitno ne gredo več v promet zunaj, v slo jih pa očitno potem dobiš s popustom, nardiš dve tri reprize in profit je zagotovljen. slovenci in naš čredni nagon je recept za uspeh, tudi za odpisane.
zdej konkretno ne mislim na jarra, ki je vseeno nek renome, ampak glede kaj vse so vlekli k nam zadnje čase, pa lahko nekako potrdim napisano. da o jugo izvajalcih ne izgubljam besed, katastrofa.
 0   

Anže @AlienW 7. Nov 2008, 13:19

Jaz do zdaj še nikoli nisem imel problemov z dslrjem na koncertu, sem pa skoraj prepričan da ti bo 50ka prekratka. Če lahko, nujno vzami kakšnega fiksneža (85,135) ali pa 70-200.
 0   

Andrej @enageM 7. Nov 2008, 13:30

Imam 70-200/4L in se bojim, da bom kot "navaden smrtnik" preveč iztopal. Poleg tega dvomim, da bodo svetlobni pogoji takšni, da bodo pri odprti zaslonki in 200mm, uspele slike...
 0   

Anže @AlienW 7. Nov 2008, 13:48

Problem izstopanja je lahko le v tem da ti lahko kdo pljuni kakšno stvar. Blenda 4 ni ravno super, vendar če imaš uporaben iso 1600 bo šlo tudi tako.
 0   

Ratter @Ratter 7. Nov 2008, 15:24

Običajno na karti piše ali je dovoljeno fotografirat ali ne,oziroma za kakšne namene.Sem kar nekaj koncertov "dal skozi" in je vedno na vstopnici pisalo.Tisto kar na vstopnici piše je zakon.Ko sem bil še bolj zelen mi je na koncertu Joe Cocker-ja varnostnik na vhodu našel fotoaparat.Oči so se mu zasvetile,kot,da je našel diamante.Moral sem nesti fotoaparat nazaj v avto.Na koncertu so pa fleši bliskali kot nori.No proti koncu koncerta sem pa le šel brat kaj piše na vstopnici:"Uporaba osebne fotografske opreme je dovoljena."Skoraj sem pop.....il.Nahrulil varnostnika pri vhodu,ker ni imel pojma kaj sploh dela.Skratka za fotografije sem se obrisal pod nosom.
Hočem povedat,da dostikrat tudi varnostniki ne vedo kaj je njihovo delo.
Čisto druga pesem je bila recimo na Rolling Stonesih,kjer je izrecno pisalo,da fotografski aparati niso dovoljeni.Seveda sem takrat poskušal prešvercat svojega noter pa ni bilo šans.Hodil sem 2km nazaj do avtomobila in dal opremo v prtljažnik.Na Stonesih je bilo recimo 5 kontrol.Prve štiri so bili kao security firma,peta pa prava policija.Ni bilo šans,da kaj not prineseš.
Mimo njih pa nisi mogel.
Je pa tudi od "velikosti"nastopajočih odvisen cel protokol.
 0   

ogabe @ogabe 7. Nov 2008, 18:10

Samo moje mnenje... ce gres na koncert pojdi na koncert in uzivaj. Pozabi fotoaparat, blende, case, za en k** luc ko stojis nekje v 60 vrsti, strah, da te bodo kam porinili ko se guzvas ven in noter ter bos polomil fotoaparat itd. Gres tja in uzivas.... ceravno jaz osebno pri taksni glasbi ne bi ravno uzival bigrazz Do sedaj si se niti enkrat samkrat nisem rihtal akreditacij in vlacil fotoaparata s seboj, ampak sem vedno sel brez vseh fotoaparata in nikoli mi ni bilo zal, da ga nisem imel.
Glede samega fotoaparata pa ne vem... vecinoma vidis ljudi, ki prinesejo s seboj fotoaparat, ceprav so zunaj pregledi. Ali je dovoljeno ali pa ga skrivajo v gatah pa ne vem, niti se nisem nikoli ukvarjal s tem.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Ratter @Ratter 7. Nov 2008, 20:32

Ogabe ima prav.
 0   

Andrej @enageM 8. Nov 2008, 13:56

Moja včerajšnja izkušnja je, da je bolje in hvala bogu, da sem pustil aparat doma. Ker prvo kot prvo, ga sploh ne bi mogel noter prinesti in drugič, kar je napisal ogabe, povsem drži. thumbsup
LP
 0   

Milan Mendaš @bliskavica 22. Nov 2008, 10:28

enageM je napisal/a:
Moja včerajšnja izkušnja je, da je bolje in hvala bogu, da sem pustil aparat doma. Ker prvo kot prvo, ga sploh ne bi mogel noter prinesti in drugič, kar je napisal ogabe, povsem drži. thumbsup
LP


Znanec je šel noter z EOS40 (malo je že švercal) in naredil nekaj dobrih privat fotk. Včasih pogumne podpira sreča.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati