0   

Friedrich Nietzsche @Egotrip123 9. Nov 2008, 12:09

Lep pozdrav,
spet se vam jaz oglašam, kdo ,pa drug ima toliko vprašanj smile Imam eno preprosto vprašanje, kako se naredijo takšne slike, kot npr: ko pade kapljica vode v kozarec in se vidi valovanje vode ipd., ali kako ustaviti posnetek, npr. da se žarnica razbije, in ti lahko ustaviš posnetek. Kako se to naredi, mogoče tudi, da z čarovnijo, vendar ne vem če čarovnija obstaja. Long exposure? Vsaj tist z vodo me zanima.
Torej, čarodeji, ki to znate, prosim delite svoje skrivnosti!
Hvala lepa!

lp
 0   

Miha @mauss 9. Nov 2008, 12:32

fleš ima krajši blisk od najkrajše expozicije fotoaparata in je s tega naslova super za zamrznit gibanje kapljic in podobnega kiča.
...
 0   

milosh @milosh 9. Nov 2008, 12:41

long exposure?
mocno mocno ti predlagam da si najprej preberes kako fotoaparat sploh deluje, kaj pomenjo kaksne oznake in kaj z njimi dosezes. nimas razciscenih osnovnih pojmov, rad pa bi delal profi fotke. sori ampak mal samokritike ti ne bi manjkal in mal svojega truda vlozit v to. vrjem da bos tut kej druzga dost lazje fotkal ce bom poznal osnove in uporabu mal domislije
 0   

iztok @izo 9. Nov 2008, 13:25

tako gibanje se ustavi s flešem (vsaj če delamo z navadnimi fotiči), ki ima zelo zelo kratek čas bliska (verjetno dosti manj kot najkrajši cajt na fotiču, kar je že mauss omenil).
zdej pa proženje je druga zadeva. pri vodi pač probaš ponavaljat, da se posreči v pravem momentu dobit, pri raznih fintah z kroglami, puškami, žarnicami ipd, pa folk uporablja posebne sprožilce, ki reagirajo na zavok in potem sprožijo fotič itd. samo to so že druge vode..


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati