Imam 40ko že nekaj časa, 50ko sem pa imel priložnost preizkusiti eno popoldne. Aparata sta praktično identična, prednost 50ke pa je vsaj zame edino v super kvalitetnem zaslončku.
Kar se tiče kvalitete slike, je do iso 800 praktično enaka, višje pa bi dal prednost 40ki. Kar zamerim 50ki je to, da je AWB pri umetni luči še vedno katastrofa in se ni izboljšal. S 15MP pa so za moje pojme pretirali, kar se kaže tudi v slabši kakovosti slike ( beri tudi dpreview test ) , pa če se je 17-85 IS objektiv na 40ki še solidno obnesel, ga na 50d ni vredno dati. Tukaj pride samo 17-55 v poštev - moje mnenje.
Tako da, jaz bi rekel 40d, preostali denar pa v kakšen boljši objektiv oz karkoli drugega.
tud sam bom presedlal iz 350D na 40D pa bomo videli. Zadnjič sem bil v trgovini in sem ga imel v rokah. Je res veliko veliko večji s tem pa tudi boljši oprijem.
Cena za EOS 40D je še padla. Prijatelj na Avteri je povedal, da se pripravlja akcija, ker so bili pač predragi v primerjavi s konkurenco. Po moje se splača počakat en teden.