0   

Crow @Crow 28. Sep 2004, 21:12

Zdravo vsem. Imam en resen problem, katerega sam ne znam rešiti. Imam namreč printer inkjet Lexmark Z35. Problem pa nastopi, ko hočem natisniti nek PDF al ker drug podoben dokumet na PHOTO paper saj mi noče natisnito črno. Črna je definirana iz 100% K natisne mi jo pa v CMY in ne v črni. Če pa izberem kako drugo vrsto papirja pa mi jo natisne. Kje je tle logika. A so pri Lexmarku nardil kakšno komercialno finto in s tem pretentali kupca, da bi čim prej izpraznil kartišo ali pa sem jaz totalno nesposoben. Zato prosim za vsak koristen nasvet, če se komu kaj svita.

Hvala že v naprej vsem za odgovore!
 0   

Crow @Crow 29. Sep 2004, 19:42

A res nobenga ni k bi mi znal pomagat?!
 0   

Matev @Matev 29. Sep 2004, 20:03

ink jet printerji so za en d...
kartuše gredo kot piškoti
 0   

iztok @izo 29. Sep 2004, 20:09

a zmeraj tiskaš v CMYK formatu?
probaj en navaden jpeg(v RGB) sprintat recimo iz Worda ali kaj podobnega. verjetni ti printer avtomatsko prepozna foto-papir in za takega priredi nastavitve. možno da se pri tem kaj zatakne in se kje "izključi" črna kartuša. poglej malo pod "foto" nastavitve tiskalnika in preveri, če je nastavljeno tako, kot treba.
kaj več ti trenutno ne bi vedel povedat..
 0   

iztok @izo 29. Sep 2004, 20:18

je, to s temi kartušami je res en k..
ravno danes sem rabu eno, ki je šla , ko je najbol rabiš. jutri moram nekja oddat na fax, evo ti: 10 čukov za en beden kos plastike in pljunek črnila, ta ta keš pa veselo prodajajo kr cele printerje, pa še kakšno kartušo zraven. kje je tu logika?
no sej odgovor je jasen ($$$..
 0   

misfits @misfits 29. Sep 2004, 20:26

A ste že slišal za polnjenje kartuš. Sem kupil komplet in mam za ene 7krat napolnit.
 0   

iztok @izo 29. Sep 2004, 20:29

smo, ja. ravno to sem hotek kupit (not so igle in črnilo ipd), pa je reku prodajalc, da si bom vcelo sobo zapacal s tem. štor ravno nisem, tako, da se mi zdi to vse bolj pametna izbira. kako se kaj obnese?
 0   

Crow @Crow 29. Sep 2004, 20:29

Lejte fora je v tem. Jest hočem sprintat neko zadevo v PDF. V temu formatu je nek element iz črne barve. Ta črna barva je definirana iz čiste K 100%. Če jo sprintam z plain paperjem mi jo natisne v samo črni barvi. Če pa dam v nastavitvah PHOTO paper pa mi tisto črno sprinta v CMY. Jest bi če dal takrat vn barvno kartušo, sam so tu ujeti tud barvni elementi. Ker pa če mi printa v CMY so to 3je nanosi barve in je izguba gromozanska. Čista logika. Ker pa so kartuše noro drage za Lexmarka (12 jurjev za barvno) začneš pol le šparat z barvo. Upam da sm bil dost specifičen. Fora je sam v tem , da če jest hočem printat črno ozadje na katerem je slika gor si nam špogu da mi jo v 3 barvah tiska. Če bi tisku pa v JPGju pa itak tle ni definirana črna tko kt pr npr. PDFju.

Aja drugač ta printer ful res ful lepo printa morm rečt. Sm zlo zadovolen z njem. Je tih hiter... sam brava draga Crying or Very sad
Prbu sm že vse sam boh ve kaki nastavitev pa program ne omogoča. Zato kej dost ne morm narest. A mogoče obstaja še kak program (driver) za nevem all printers...

Pa prosm zdele me ne zanima kej preveč ekonomija "misfits" ampak kako moj problem rešt!
 0   

iztok @izo 29. Sep 2004, 20:54

ja, v skrajnem primeru dej sprintaj 2x na isti lest (prvič barve, drugič samo črno ozadje z črno kartušo). če je mahanski podajalec koliko-toliko natančen, ne bi smelo biti kakšnega večjega prekrivanja.
pri tem moraš pač nardit sliko v 2 layerjih in ločit ozadje.
 0   

Crow @Crow 29. Sep 2004, 21:25

HEHE. Izo ti si faca ej. Sej pametno razmišlaš tud jest sm že tko mislu sam vedi ta to ni profesionalen printer. In da še na 1mm natančno nebi dubu pa če bi se matru cel dan da bi nastavu tko. Sam ne gre ni šans. biggrin
 0   

Sandi @Sandi 29. Sep 2004, 21:37

Po moje je to v možganih printerja in mislim da lexmarkov ni edini. Podobno deluje tudi moj epson. Sicer sem to ugotovil, ko sem tiskal čb fotko s prazno črno kartušo. Slika je bila perfektna, le nekam sumljiv moder odtenek je imela in takrat mi je vklopilo 8O . Kar se tiče kartuš ... jaz jih nabavljam v Italiji in sicer refiled oz od konkurence. Cene pa od 8 EUR za črne pa do 14 - 16 EUR barvne. Sicer tinta nekam smrdi, pa mi vsaj toliko ni žal večkrat printat.
Škljoc !


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati