Ni čisto tako. To na kar si dal ti povezavo je samo spejemnik, na ta sprejemnik daš tvoj flash. Rabiš še oddajnik, ki ga daš na fotoaparat namesto flasha. Proženje poteka preko radijske povezave.
ti rabiš
to.
Zdaj je na voljo tudi
iz Poljske, vendar je to starejši model, ki bi naj imel probleme s samoproženjem 430EX in 580EX, sem imel najprej tudi te sprožilce, ampak tedaj še nisem imel 580EX, tako da ne vem ali je Cactus V2s res boljši.
Kar pa se tiče samih sprožilcev sem z njimi glede na ceno zelo zadovoljen. Edini problem je, da ne vlečejo skozi stene ali drevesa in podobno, tako da mora biti čista linija med sprejemnikom in oddajnikom. Sem že nekaj časa razmišljal o povečanju dosega oddajnika in ravno prejšnji teden sem našel
blog v katerem je opisana predelava, tako da moram še samo nabaviti komponente potem pa sporočim rezultate. Tisti, ki so to naredili so povedali, da se doseg bistveno poveča.
Sta še dve zelo dobro stvari teh sprožilcev in sicer, da to deluje tudi kot daljinski sprožilec za fotoaparat (narediti ali pa kupiti si moraš samo ustrezne konektorje) ter da je število sprejemnikov neomejeno, to pomeni da lahko sprožiš 30 flashev na enkrat če imaš toliko sprejemnikov in flashev.