Živjo,
kupila bi si nekaj novih objektivov, pa bi rada slišala vaše mnenje glede moje izbire.
Ne spoznam se na vse oznake (vem, kaj pomenijo mm in zaslonka, potem pa se mi ustavi), zato bi bila vesela, če bi mi kdo vsaj približno razložil ali pa mi napisal link, kje si lahko to prebrem.
V čem je razlika med objektivoma, ki imata recimo enake karakteristike glede goriščne razdalje in zaslonke, na koncu pa pri enem piše MAKRO, pri drugem pa ne?
Drugače pa sem lastnica Canon EOS-a 400D.
Trenutno imam Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6, na katerem uporabljam širokokotni konverter. Po poskusu uporabe sigme 10-20, sem se odločila, da kupim nekaj bolj konkretnega.
Prebirala sem nekaj postov na tem forumu in mislim, da si bom kupila tamron 10-24 (455 €).
Imam tudi objektiv Sigma 28-200mm F3.5-5.6 ASPHERICAL MACRO, katerega bi nadomestila s:
- Tamron SP AF28-75mm F/2.8 XR Di LD (368 €) (koncerti, portreti; zelim si nekaj z zaslonko 2.8)
- Canon EF 75-300mm 4.0-5.6 U (263 €) ali Tamron AF 28-300 F/3,5-6,3 Asp. XR Di LD (IF) Makro (368 €) (za fotografiranje bolj oddaljenih predmetov, recimo živali v nacionalnih parkih...).
Glede na odzive na forumu, bi si za makro fotografiranje kupila: canon 100, 2.8 (438 €)
Kaj se najbolj splača? Imate kakršenkoli nasvet glede izbire in ali slučajno veste, kakšna so razmerja med ceno in kvaliteto?
Najlepša hvala za odgovore!
Lp, Toki