0   

Tibor Vovčak @tiborv 29. Dec 2008, 17:15

Kot že v naslovu piše bi vprašal kaj bi na mojem mestu vi kupili.
V BigBangu gledam ta dva fotoaparata.

NIKON 08 D60 18-55 + FATBOX DSLR
Torej kakor že naziv artikla pove da je tukaj priložen objektiv 18-55 in po klicu v BB nisem dobil informacije kakšne karakteristike ima (objektiv), FATBOX pa tudi ne vem kaj bi pomenilo (debela škatla smile ). Bral sem da obstaja več variant teh objektivov
- s stabilizato / IS
- z avtomatsko ostrenje / AF
To mislim da bi moral imeti objektiv kateri je za moje potrebe, ampak ne vem točno kaj ima tako da zaradi tega kolebam.

SONY 08 A300 18-70 DSLR
Od tega fotoaparata sem pa izvedel da naj bi bil boljši čeprav nisem dobil kakšnega konkretnega odgovora zakaj, ampak tako naj bi bilo smile.
Prebral sem pa da ime integrirano AF ter IS kar pa predstavlja boljšo varianto zame v tem primeru ko ne vem kaj ima tisti od Nikona D60. Poleg vsega ima še Live View kar se mi zdi zanimivo vendar ne nujno potrebno.

Osebno bi raje kupil Nikona, ampak če je dajansko Sony boljši fotoaparat bi potem rajši šel v nakup tega.

Ni uglavnem prosil bi če mi lahko kdo malo bolj konkretno razloži kaj bi se bolj splačalo. Pa recimo da ne gledamo na ceno, ampak bolj na kvaliteto ter ostale karakteristike.

Lp
 0   

Luka @lukas123 29. Dec 2008, 20:00

Ja nikon d60 nima stabilizacije v body-ju tko da moraš kupovati objektive z IS, nima tudi AF motorčka kar pomeni da starejši objektivi kateri še nimajo vgrajenega motorčka z njim ne bo delal avtomatsko ostrenje, je pa tko pri višjih iso ima nikon d60 v jpg-jih bolje pošlihtano kar se tiče šuma kot pa a300, vendar če fotkaš v raw pol to ni noben problem, ker boš dobil enake rezultate, kar se pa tiče kavalitete slike pri nizkih občutljivostih ima pa a300 prednost, ter a300 ima IS vgrajen v body-ju, ima live view, ima vgrajen motorček za AF, drgač pa če si začetnik in če slikaš samo na AUTO, je vseeno katerega kupiš, če pa temu ni tako gre pa moj glas a300. Lohka pa pogledaš še malo za canon 400d, ampak ravno tako kot d60 nima live view-a, seveda če ti je to sploh pomembno.

LP, Luka


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati