0   

dejan @sollers 7. Jan 2009, 20:55

Ali je mozno izdelovati črno bele fotorafije čez barvni povečevalnik?
Prosim izkusenega za odgovor.
Lp , Hvala Vnaprej
 0   

Miha @cedo 7. Jan 2009, 21:12

Saj tle smo vsi izkušeni smile

Seveda je možno! Povečavalnik ni barvni, ima le barvno glavo s filtri C M Y, ki pa so uporabni pri nastavljanju kontrasta, če uporabljšaš multigrade (vario/multicontarst/polygrade, itd) papir. Danes so večinoma vsi ČB papirji, ki jih kupiš taki, npr. Ilford multigrade.

Še kaj?
 0   

dejan @sollers 7. Jan 2009, 22:28

ce si iz lj. mi posreduj stevilko ker imam veliko vprasanj a malo iskusenj,zanima me vse ker hocem doma delati fotografije
Lp
 0   

Miha @cedo 7. Jan 2009, 23:17

Hja, za privat inštrukcije pa nimam časa, žal.

Toplo ti priporočam, da greš v kjižnico in si nabereš par knjig, ki so bile izdane pred letom 90. Začni z ABC Fotografije. Priporačam še: Velika knjiga o fotografiji (založba Life), Essential darkroom techniques (Jonathan Eastland), Fotografija teorija/praksa/kreacija (Milan Fizi)...

Jaz sem se prav vse kar vem o temnici in razvijanju naučil iz knjig (takrat forumov še ni bilo). Počasi sem si nabavljal material, od doze za razvijanje filmov do povečevalnika in vse kar spada zraven. Potem pa sledi še veliko prakse.

Nočem te strašit, saj je obladanje osnov razvijanja in povečevanja dokaj enostavno in danes z modernimi materiali hitro dosežeš dobre rezultate.

Želim ti veliko uspeha, če se pa kje zatakne, ti pa z veseljem pomagam tu na forumu.

Lp
 0   

dejan @sollers 7. Jan 2009, 23:36

Hvala lepa


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati