0   

MANJA @Mancii 11. Jan 2009, 12:26

Sem začetnica pa bi si rada kupila en fotoaparat pa ne vem katerega bi izbrala izbiram pa med tremi!Ker se na to ne spoznam najbolje vas prosim za pomoč!Prvi,ki izbiram med njimi je CANON SX10IS ,drugi je SONY A200 in tretji SONY DSC-H10! Res je da sem začetnica pa vseeno bi rada kupila nekaj dobrega,kvalitenega in da bi ga mela nekaj časa!
Zanima a me katereg bi vi kupili če bi bli na mojem mestu in bi bili začetniki,gre se mi tud za to da bi mel dobro opremo lepe slike in vse kar pač spada k dobremu fotoaparatu za začetnike!
Če pa vi veste za katerei drugi dober fotoaparat bom pa tud vesela da ga boste predlagali!
Najlepša hvala za pomoč in odgovore! thumbsup
Lep pozdrav grin
 0   

Aleš Čadež @AlsCdz 11. Jan 2009, 12:56

Torej te tri fotoaparate ki si jih napisala lahko najprej ločiš v dve kategoriji:

kompakti:
CANON SX10IS
SONY DSC-H10

zrcalno-refleksni (DSLR v nadaljevanju):
SONY A200

In pri izbiri katero kategorijo boš izbrala, morš vedet, kaj bi rada fotkala. Če rabiš fotoaparat za slikanje rojstnih dnevov otrok, počitniške "razglednica" fotografije, etc... potem nabavi kompaktni aparat.
Če pa te fotografija zanima kot hobij, v katerem bi rada preizkusila svojo "kreativno" naravo, fotkala razne posebne teme (portreti, narava, macro, življenje na sploh, etc...), potem se pa odloči za DSLR .

Zrcalno-refleksni aparati so seveda dražji. Pri tem moraš nujno vedet, da pri kompaktu kar kupiš to potem imaš, medtem ko boš pri DSLR morala misliti še na objektive, ki ti ponujajo različen zoom in druge stvari (o tem je najbolje da si prebereš osnove oz. tehnike fotografije kje na internetu ali v kakšni knjigi).

Skratka na kratko:
če rabiš fotič za rojstne dneve slikat, kupi kompakta, če pa želiš fotografirati kot hobij ali tudi kaj več, pa si najprej preberi kakšno knjigo, stran na netu, potem pa še enkrat razmisli kaj bi kupila, ko boš mogoče tudi bolje vedela, kaj sploh hočeš.

lp
 0   

Luka @lukas123 11. Jan 2009, 13:38

ja v vprašanju bi morala še malo bolj podati zakaj boš ta aparat sploh uporabljala in ali sploh ločiš razliko med a200 in naprimer sx10. Ker če jo ne, potem definitivno kompakta kot je sx10 ali sx1, še najbolj bi ti pa priporočil canon s2, ker za takšno ceno ki jo ima danes ne boš dobila boljšega kompakta, vsaj kar se tiče šuma in detajlov, v enem kvaliteta slike je za kompakta pri s2 predobra. Je pa res da ima malo manjši zaslonček kot pa novejše škatle, ampak ima pa zato manj mpixlov(5), kar pa pomeni boljša slika.
Ker dandanes prizvajalci tekmujejjo samo še v tem kdo bo dal ven aparat(kompakta) z čim manjšim senzorjem in čim več mpix. Ker na žalost laiki ki se ne spoznajo na to kar prida nasedejo takim foram, kot je npr. uuu poglej tama 15mpix se pravi največ od vseh, tako da bom kar tega vzel, žal.
 0   

MANJA @Mancii 11. Jan 2009, 14:13

najlepša hvala za odgovore in pomoč

ja v bistvo je res da bi jaz za enkrat rabla fotoaparat za slikanje rojstnih dnevov,slikanja na dopusto in podobno!
tako da se bom torej odločla med prvima dvema ker mislim res ja da je tud cena bolj ugodna
najlepša hvala za enkrat


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati