0   

Jernej @Horse 2. Feb 2009, 23:48

...lahko pa tudi mandarine vs. papaja. Mi je načeloma vseeno, imam rad sadje.

Kljub vsemu pa bolj vas sprašujem, ker se sam nikakor me morem odločiti. Oba bi imel, samo trenutno nobenega od njiju ne potrebujem. Gre zgolj za "tiste dneve v mesecu", ko človek dobi tisti občutek in, kot ženska pred omaro, stoji nad svojo torbo in si misli: "pa saj nimam nič za gor nataknit..."

Stvar je sledeča - rahlo sem sit svojih neostrih fotk za kar je seveda (kot pri vseh) kriva oprema smile in bi si rad omislil kakšen fiksni objektiv. V izboru sta dva:

Sigma 50mm 1.4 - zadeva se mi zdi odlično grajena (deluje precej bolj canon-asto kot canon 50mm 1.4), poleg tega pa ne izpade tako "amatersko" in se mi zdi, da bi bil z njo bolj "ĐEK"... smile Ne znam točno povedati zakaj, a nekako nanjo polagam več upanja kot na canonov primerek, čeprav sem si že nekajkrat rekel, da imam dovolj Sigmine steklovine.

Canon 85 1.8 - o tem objektivu je tako ali tako škoda zgubljati besede, saj človek dobi občutek, da gre za "must have" objektiv, v kolikor je fotograf preveč "hoh", da bi imel 50 1.8 II. biggrin

Oba bi kakopak uporabljal na FF, večinoma pa bi v objektiv padala slika kakšnega portreta, vseh objektov, kjer bi dal prioriteto ostrini in DOF-u pred filigransko odmerjeno kompozicijo, mogoče tudi kaj studijo postavljenega.

Kaj bi izbrali vi? Cena je tam-tam ti-di-dam. V končni fazi je plan imeti oba (še sreča da smo na začetku leta in so rojstni dan ter dobri možje še pred nami)...
 0   

Primož Fideršek @piXi 3. Feb 2009, 07:29

sam bi izbral 85 ker si le na FF kjer je 85 85mm grin
 0   

togrizek @togrizek 3. Feb 2009, 08:38

...


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati