0   

Boštjan @colek72 10. Feb 2009, 12:45

Pred kratkim sem pisal o tem, da sem kupil opremo v Veliki britaniji, jo dobil, vendar imam težave Fuji S5 pro. Pri visokem ISO (nad 400 ISO mi riše tanko črto po sliki)

https://www.slo-foto.net/ftopic-13618-days0-orderasc-20.html

Imam garancijski kartonček na katerem piše UK 12 month warranty. Obrnil sem se na Foto Beseničar, kjer so mi odgovorili, da upoštevajo samo garancijo, ki jo izda ali odobri Image & Information d.o.o. oziroma Fuji Slovenija.

Pri podjetju Image & Information d.o.o. pa sem čakal skoraj en mesec, da so mi povedali, da se moram obrniti direktno na serviserja v UK. Vprašali so me tudi ali imam evropsko garancijo za Fuji? Seveda je nimam, ker sploh ne obstaja. Pri Fujiju v Zagrebu so mi povedali, da je glavni diler za Evropo zdaj v Veliki Britaniji (prej Nemčija) in da naj bi njihova garancija veljala kot nekakšna evropska garancija, seveda pa sil lahko vsako podjetje, ki ima servis za Fuji to razlaga po svoje, kot si tudi pri podjetju Image & Information d.o.o. in ti pomagajo ali pač ne.

Povedali so mi še, da bodo imeli najnovejši Fujijevi modeli Evopsko garancijo - le te aparate pa boste lahko prinesli k njim na servis.

Toliko o poprodajnem servisu pri Fujiju, če se odločite za nakup v tujini.
 0   

Miha @cedo 10. Feb 2009, 13:29

Žal je tako, da pooblaščeni serviserji v Sloveniji niso dolžni popravljati izdelkov kupljenih v drugih državah EU...

http://www.epc.si/sl/pravice-potrosnikov-v-eu/nakupovanje-v-eu/ce-se-kupljeni-izdelek-pokvari-in-imate-zanj-garancijo.html
 0   

chips @chips 10. Feb 2009, 14:17

Citiram:
Vprašali so me tudi ali imam evropsko garancijo za Fuji? Seveda je nimam, ker sploh ne obstaja


Torej ne bo držalo, da Image&Information ne upošteva EU garancije, saj je nimas.
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

iztok @izo 10. Feb 2009, 14:30

cedo je napisal/a:
Žal je tako, da pooblaščeni serviserji v Sloveniji niso dolžni popravljati izdelkov kupljenih v drugih državah EU...

http://www.epc.si/sl/pravice-potrosnikov-v-eu/nakupovanje-v-eu/ce-se-kupljeni-izdelek-pokvari-in-imate-zanj-garancijo.html


"Pooblaščeni servisi v Sloveniji namreč niso dolžni popravljati izdelkov, kupljenih v drugih državah članicah EU, če ni to izrecno zapisano v garancijski izjavi (npr. "EU garancija", "garancija velja v naslednjih državah:…")."

in kaj je potem eu garancijo drugega? če jo imaš, so dolžni, vendar v praksi vemo, kako je. dokler se pač nekdo ne bo v ta malo bolj orenk zapiknil, bo tako, kakor je. nekateri jo recimo uvlejavljalo, nekateri ne.

in ja, če jo dotični ni dobil zraven fotiča, ne more kaj dosti nardit, vendar o takih zadevah je treba pred nakupom razmišljat in se pozanimat o določenih zadevah..
 0   

Noem @Noem 10. Feb 2009, 14:32

Moj nasvet. Nima smisla se razburjat ali sekirat, zakaj servisi nočejo sodelovat. Zapakiraj aparat in ga pošlji v Anglijo na servis. Saj to ni na drugem planetu. V enem dnevu je tam in nobenih komplikacij. Poštnina, mislim, da sem dal 25 € preko GLS-a. Žal ni zastonj, ampak ta znesek sprejmeš kot riziko, ko kupiš stvari ceneje v tujini. Še vedno si profitiral.
P.S.
Zakaj pa ga nisi takoj poslal nazaj v trgovino in prosil za zamenjavo?
 0   

Miha @cedo 10. Feb 2009, 14:39

O evropski garanciji:

http://www.epc.si/sl/pravice-potrosnikov-v-eu/nakupovanje-v-eu/evropska-garancija.html

Pravijo, da jih (EPC) lahko prosiš za pomoč...
 0   

chips @chips 10. Feb 2009, 14:48

Cel roman iz zgornjega linka lahko povzamemo v treh stavkih:

1.) Garancijska zakonodaja ni povsod enaka. Kot kaze, smo v Sloveniji kar na dobrem.
2.) Imaš EU garancijo? Lahko popraviš v Sloveniji.
3.) Nimaš EU garancije? Obriši se pod nos in pošlji na servis v državo nakupa.

P.S. Če pa bi bil jaz tisti trgovc v Avstriji in bi mi prišel nek Janez po mikrovalovko in začel take nabijat...ajej sleep
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

Boštjan @colek72 11. Feb 2009, 08:34

Da ne bo pomote. Sej nisem prišel sem jamrat, saj sem se zavestno odločil za nakup v tujini. Le kot informacija za ostale, ki se odločate za podoben nakup.

Predvsem je težava pri Fujiju, ki garancijskih zadev nima dorečenih. Kot sem povedal evropska garancija ne obstaja za modele starejše izdelave, ki so že na tržišču. Obstaja UK garancija, ki je distributer za Evropo.
Za nove modele pa je že, katere ne vem, tako so mi povedali.

Ne gre za 20€, ki jih bom dal za poštnino v UK. Gre za zadovoljnost Fujijevih (ali katerekoli druge znamke) strank po nakupu, skupen trud (tudi lokalnih zastopnikov) za dobro ime znamke Fuji. Moti me odnos do nas, ki smo kupili opremo v tujini, da te tretirajo kot drugorazredno stranko vredno vsakega prezira. Čeprav več ko polovica fotografov, ki jih poznam ne kupuje v Sloveniji.

To mi le daje vzpodbudo, da zagotovo ne bom kupil naslednjega objektiva ali ohišja, sploh pa ne dodatkov v Sloveniji.
 0   

Andrej @fotokaj 11. Feb 2009, 09:16

colek72 je napisal/a:
To mi le daje vzpodbudo, da zagotovo ne bom kupil naslednjega objektiva ali ohišja, sploh pa ne dodatkov v Sloveniji.


Prav, who cares; boš pač še naprej pošiljal robo servisirat v VB ...
 0   

abo01 @abo01 11. Feb 2009, 11:47

Colek, postavi se v njihovo kožo. Bi ti naredil servis nekomu, ki pri tebi ni kupil fotoaparata, nima garancije in boš to moral plačati iz lastnega žepa, ker jim Fujifilm ne bo vrnil stroškov? Jaz ne bi. Bi pa tvoj primer izkoristil za vse ostale in dal jasno vedeti, če kupite pri nas, ni problemov, če kupujete v tujini ...
 0   

Tomislav @tomaz_urh 11. Feb 2009, 14:46

abo01 je napisal/a:
. Bi pa tvoj primer izkoristil za vse ostale in dal jasno vedeti, če kupite pri nas, ni problemov, če kupujete v tujini ...


piševka pa saj smo v EU......
 0   

iztok @izo 11. Feb 2009, 14:56

točno tako. če je eu garancija priložena zraven fotiča, tam ni brezveze. in to vsi dobro vedo, samo vsak se proba izognit zadevam, kolkr se le da in prodaja pravljice. zakaj potem 3a recimo uveljavlja (seveda pravilno izpolnjeno) eu garancijo ipd?
zahtevajte svoje pravice, samo to bom rekel, ker v nasprotnem primeru vas ščitil ne bo noben in vse bolj vas ožemajo iz vseh strani, pa ni važno al gre za položnice, račun ali garancijo ipd.
 0   

abo01 @abo01 11. Feb 2009, 20:23

Še enkrat, nima EU, ampak UK garancijo. Beri prvi post.
 0   

Andrej @fotokaj 11. Feb 2009, 20:52

Trgovec, pri katerem je model kupil svoj aparat, je le-tega najbrž uvozil na svojo roko, zato aparat nima "Worldwide" ali "European" garancije, temveč britansko, UK in ta velja zgolj na ozemlju Velike Britanije.

Nobenih pravic mu nihče ni kršil, razen ene, pa še to je sam sebi kršil - pravico do tega, da se lahko SVOBODNO POZANIMAŠ, KAJ KUPUJEŠ.
 0   

Boštjan @colek72 11. Feb 2009, 21:03

Še enkrat Fuji nima EU garancije - starejši modeli, ki so trenutno na trgu. Če kupiš zunaj ima samo UK garancijo, ker pa je to glavni distributer za Evropo naj bi ta garancija (tako sem razumel predstavnika Fujija iz Zagreba in pri Image & Information mi tega niso zanikali) veljala kot evropska garancija, ki pa to (očitno) ni.

Za Nikonove objektive je npr. distributer Nizozemska, ki pa seveda izdaja EU garancijo.
 0   

iztok @izo 11. Feb 2009, 21:16

abo01 je napisal/a:
Še enkrat, nima EU, ampak UK garancijo. Beri prvi post.

ti pa svoj, ker sem tebi odgovarjal. tujina pa to..
 0   

Oracle @Oracle 11. Feb 2009, 22:27

evo, pa jih mate, smešno nizke cene biggrin imam kar nekaj izkušenj s tem, ker večinoma kupujem v UK (imam tam pol familije, pa mi ni problem). Canon? bog ne daj, samo da slišijo UK spustijo rulete in zaklenejo s tremu ključavnicami. Sigma? gospod je zelo korekten, naredil test, ugotovil vse ok in rekel, naj mu povem, kje sem kupil tako poceni cool thumbsup Nikon? zamenjali oz. popravili brez vprašanja! Apple? glej tisto za canon...

tako da, izkušnje so tu zelo različne. me je pa izučilo, da vzamem v UK dodatno garancijo, kar sicer stane nekje 10-15% izdelka, imaš pa worldwide servisni support zastonj naslednjih 5 let (ok, ti plačaš popravilo, potem pa dobiš povrnjene stroške - preverjeno - govorim za popravila, ki bi morala biti garancijska, ne če nastanejo napake zaradi mehanskih poškodb)

tako da, pozanimajte se, kakšna je garancija pri izdelku, ki ga kupujete in ne nasedajte bučkam thumbsup
 0   

iztok @izo 11. Feb 2009, 22:47

točno tako, pa preberi vse še enkrat..
 0   

Andrej @blur 11. Feb 2009, 23:28

kako pa je z garancijo če nimaš računa ampak samo kartonček ?

moraš prodajalcu priložiti verodostojen račun ali je dovolj samo listek?

recimo aparat je bil kupljen preko ebay ki ima pripadajoči EU garancijski list vendar je račun samo kot potrdilo o plačilu in ni predstavljen kot uradni račun nakupa iz strani prodajalca.

bi v primeru težav to šlo na servisu skozi. aparat je iz UK.

lp
 0   

Andrej @fotokaj 12. Feb 2009, 07:32

Nikon priznava obe, evropsko in mednarodno garancijo na podlagi "veljavnega računa" - torej računa, na katerem je podpis in/ali štempelj prodajalca.
Z raznimi naprintanimi elektronskimi potrdili o prejemu plačila in podobnimi "forami" pa, naprimer, ne bo šlo.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati