cedo je napisal/a: |
Brez dvoma Nikkor 17-55!
Razne Bigme in Tamrone boš tudi težje prodal, če/ko boš enkrat prešel na FX. Kupi (če ti budget dopušča) kar rabiš zdaj in ne kar boš mogoče rabil nekoč. |
lukas123 je napisal/a: | ||
Čakej mal, če bo šel na FF mu tamrona ali sigme ne bo sploh treba prodajati, ker sta oba ff objektiva. ![]() 17-55mm bo pa v vsakem primeru moral ![]() |
lukas123 je napisal/a: |
KKo misliš zribana?
po zgradbi ni nič kaj slabša kot pa 17-55mm |
cedo je napisal/a: | ||
Bi bilo prelepo, če bi bilo res kar praviš, pa ni! Sem imel nekoč Bigmo 28-70/2.8 in mi je skupaj z Nikonom Fm2 zgrmela s stojala. Nikon še zakašljal ni, Bigma je pa šla po sredini na dva dela. Sem imel nekoč Tokino 28-70/2.6-2.8 in mi je skupaj z F90 padla na tla z višine pol metra. Nikon še zakašljal ni, Tokina se je pa tolk decentrirala, da je bila na eni strani popolnoma neostra. Sem imel nekoč Bigmo 24/2.8 (ta mi ni nikamor padla) in je po enem letu zaribala zaslonka. Do you see the pattern? (poleg tega, da sem štorast) |
Mogoče si imel samo nesrečo, ker ko sem imel ta objektiv v rokah sm koj občutu da zgradba ni kar tako+ povsod po netu in forumih hvaljo zgradbo tega objektiva. Za te objektive, ki si jih naštel ne vem, ampak za 24-70mm pa vem da ni nek cheap shit.
Plus tega da že oznaka EX pove da ni samo plastika (ponavadi kovinska). Imam dooma še sigmo 105mm macro (je tudi EX) in se ne more kar tako na pol prelomiti kot ti praviš, je večinoma kovinska razen fucus ring. |
Ja dobro kakor hočeš, samo ne moreš pa trdit da je zgradba vseh sigminih objektivov zanič, ker vem da ni, sem jih jaz tudi nekaj imel in tud eden še ni bil tko slabo grajen da bi kar razpadel ![]() |
Si pa imel verjetno tudi veliko srečo z bodijem, ker če se ti objektiv na polovico prelomi pol tud od body-ja ne bi kaj dosti ostalo. |
Predvidevam pa da ti od nikkorjev ni noben na tla zletu, vsaj primera nisi dal, najboljš da še z nikkorjem 17-55mm probaš nekaj podobnega, pol bomo pa vsi prepričani da je zgradba vseh sigm za en k... |
cedo je napisal/a: | ||
Bi bilo prelepo, če bi bilo res kar praviš, pa ni! Sem imel nekoč Bigmo 28-70/2.8 in mi je skupaj z Nikonom Fm2 zgrmela s stojala. Nikon še zakašljal ni, Bigma je pa šla po sredini na dva dela. Sem imel nekoč Tokino 28-70/2.6-2.8 in mi je skupaj z F90 padla na tla z višine pol metra. Nikon še zakašljal ni, Tokina se je pa tolk decentrirala, da je bila na eni strani popolnoma neostra. Sem imel nekoč Bigmo 24/2.8 (ta mi ni nikamor padla) in je po enem letu zaribala zaslonka. Do you see the pattern? (poleg tega, da sem štorast) |