0   

Uroš Uršej @Lucifix 18. Feb 2009, 11:25

A se samo meni dozdeva ali je dostop do interneta preko mobilca ne napreduje tako hitro kot bi moral, pa tudi cene so (bile) visoke. Nekje sem že zasledil, da naš operater za xy eur-ov nudi neomejen dostop do interneta oz. prenos podatkov.

Potem pa sem se vprašal zakaj ne bi na mobilne telefone naložili Skype Mobile? Storitev čisto enaka kot preko navadnega Skype-ja in še ZASTONJ je!

http://www.skype.com/mobile/

Na strani vidim da podpira kar nekaj telefonov:
LG, Motorola, Nokia, Samsung in Sony Ericsson.

In glede na to, da ponavadi največ pogovora porabim s petimi osebami, ne vem zakaj ne bi na vsakega naložili ta program in veselo bi se pogovarjali brezplačno do konca svojih dni upset

Je že kdo poizkusil ta program?
 0   

S @futzy 18. Feb 2009, 14:33

Jst uporabljam skype mobile (sicer preko Fring-a) na nokii ze kr lep cas.

Odlicno deluje in ogromno prisparam v tujini. Ampak se VEDNO priklapljam preko wlan-a. Preko GPRS ti koristi samo v Sloveniji pa se tam pogojno, ker ne mislim dat 29 EUR za neomejen prenos + recimo 10 EUR za tel narocnino.

Ker za ta dnar dobim ze zakupljene minute in jih lahko porabim za klice na vse stevilke (ne le skype).

Uporabljam pa iz tujine dosti Skype OUT klice na navadne stevilke oz. imam tudi nalozen VoIP klient.

Torej VoIP zadeva je ze dokaj razsirjena samo glede na cene neomejene uporabe gprs se ni aktualna.

Razen ce cvekas 3h z enim... in to 5x na dan grin

p.s.
Pazi pri Skype Mobile!! Ta zadeva deluje le na dlancnik/telefonih (windows mobile) tako kot mora. Na ostalih (Nokia, symbian) je pa le LITE verzija kjer se skype klici vzpostavljajo preko navadnega klica na eno lokalno stevilko.

Preko Fring-a deluje skype tako kot mora (gprs, wifi,...)!
 0   

Peter Bernik @Noob 18. Feb 2009, 15:32

Sam bom pač vzel xy paket pri žnj operaterju, ki mi za prgišče eurov ponuja đabe klice v domačem in fiksnem omrežju in veliko več minut v tuja kot jih sploh rabim. Tako da se meni res ne da ubadati s tem, ko pa so paketi že res ugodni pri enemu izmed ponudnikov. S tem da če nimaš dostopa do kvalitetne wifi točke je potem že prenos podatkov najbrž dražji kot cel prej omenjeni paket.

Eni ponudniki/operaterji pa res zgleda živijo še v svojem svetu in nabijajo cene v nebo...
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

S @futzy 18. Feb 2009, 15:42

Noob: tocno tako...
deluje pa ta skype zadeva odlicno v tujini in na free wifi tockah (lokali, letalisca...)

Tam se pa splaca klicat "domov" na skype oz. domov na stacionarca (zastonj preko VoIP ponudnikov) ali pa tudi na mobitel.

Kvaliteta zelo dobra. Pogovarjas se normalno kot po mobitelu.. celo klices direkt iz imenika in podobno (recimo Nokia - zelo enostavna konfiguracija).
 0   

iztok @izo 18. Feb 2009, 17:20

po mojem bo šlo itak v prihodnosti samo še za internetni prenos (po kalblu in/ali zraku), s katerim lahko prenašaš kakršen koli medij hočeš. in če malo karikiram, vsaka banana bo imela čip in bila v sistemu, hehe. matrica se nam piše, folk..
sicer pa je enostavno, gsm oddajnike samo v wi-fi sfrizirajo, pa je.. biggrin


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati