0   

Dr DeeJay @DrDeeJay 18. Feb 2009, 19:02

Vem, da ste že velikokrat odgovarjali na to vprašanje...vendar po pregledu foruma le to za "zadnje" modele še ni bilo zastavljeno.

Torej, odločam se za nakup "stilsko dovršenega" digitalnega fotoaparata za okoli 250 EUR. Takšnega želim, ker so majhni in ga lahko nosiš vsepovsod s sabo. Načeloma bi mel to stvar za slikat na kakih private žurkah, mogoče kako fotko v kakem klubu ali pa če grem kam v tujino kako znamenitost poslikat grin. - torej nič umetniškega samo da so fotke relativno dobre kvalitete.

Načeloma se odločam med Nikon/Cannon sem pa odprt tudi za druge predloge. Glede na ponudbo v slovenskih spletnih trgovinah sta mi pri Nikonih v oči padla predvsem Nikon Coolpix S610c ter Nikon Coolpix S710. zdej na prvo oko bi reku, da je drugi boljši ker ima 14,5 miljona pik medtem ko ima prvi "samo" 10. Vendar predvidevam da je to kakšna "marketinška" fora in da to u bistvu ni niti tako bitno? Po drugi strani pa ima 610C boljši zoom.

Pri Canonu pa sta mi v oči padla predvsem Ixus 870 IS ter Ixus 90 IS.

Ma kdo mogoče kak predlog katerega izmed imenjenih štirih vzeti glede na moje potrebe oz predlagati kak drug model/proizvajalca v tem cenovnem razredu?

Zanima me tudi koliko smo mi v Sloveniji "za časom" Recimo na slovenski strani Nikona vidim, da sta zunaj že modela S630 in S620, za katera pa ni videti, da bi se v .si dala kupiti in tud zgledata potencialno zanimiva zame (sicer ne vem kaka bi bla cena). Isto velja za novejše Ixuse.

Hvala za mnenje
 0   

Branko Dolinar @grizliboy 18. Feb 2009, 19:33

Malček offtopic:
Kar se tiče 14mp pri kompaktih, lahko rečem, po prebranem, da je to kvečjemu minus. Namreč, v tekmi za kupce so proizvajalci že preveč pik natlačili na tisti micen senzorček. Pravzaprav poznavalci opozarjajo da od 8mp naprej pada kvaliteta slike. Sicer je dobro več pik za izreze, samo kaj ti to pomaga, če pa slika že dobro "šumi".
 0   

Peter Bernik @Noob 18. Feb 2009, 20:06

Ni še na prodaj, je pa super stylish, vsaj meni http://www.dpreview.com/news/0902/09021802canonixus100is95is.asp. Če govorimo o 100ki, ki je samo 18 mm debel in tudi lepši (črn sploh), bo cena zagotov sicer presegala 250 eur na začetku. No potem pa itak ne bo več stylish, samo vsega pač ne moreš imeti...

Če pa hočeš takoj vzeti, se mi pa zdi tale Nikon tudi stylish in zelo spodoben po specifikacijah (za žepni model) http://www.nikon.si/product/sl_SI/products/broad/1640/overview.html - klikni na 3D, da si ga ogledaš iz vseh strani. Cena pa (že) od 270 EUR naprej.
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

Dr DeeJay @DrDeeJay 19. Feb 2009, 23:03

tale ixus 100 zgleda fenomenalno pa še v HD resoluciji lahko filme snema. Samo ven pride šele marca...kar pomeni da bo pri nas kdaj? poleti? verjetno bo tut cena zasoljena.

kar se tiče Nikona S60 mi pa ni všeč ker je touch zaslon...nisem najbolj navdušen nad temi zadevami (tud pri mobitelih ne).

Ma še kdo kak predolgo al pa komentar?


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati