0   

Gregor Gomboc @George 22. Feb 2009, 11:51

Pozdrav,

Na netu sem našel dve fotki, eno pred obdelavo in eno po njej.

Če kdo ve, kako do takšnega rezultata bom zelo vesel za kratki tutorial.

Predvsem me zanimajo lasje, koža na obrazu in obleka. Kako lase dovolj natančno izolirati, kako jih narediti tako svetleče...??? Obraz deluje dokaj osvežen in ne "popeglan".

 0   

Aleksander @Aleksander 22. Feb 2009, 12:24

Na kratko se to ne da opist, iz taksnole fotko imam jaz dela kasno urco, gre pa takole prvo maskiras vn objekt se pravi telo, roke, lase in kar pac spada zraven cim bolj temeljito ce zelis zadevo opraviti natancno na voljo imas kar nekaj varjant, recimo extract v ps-u ali selektivno radiranje belega ozadja itd.... ko zaključčiš iz locitvijo objekta od ozadja, nadaljujes iz krivuljami do zeljenega rezultata na majici in koži tu je spet več varijant ena ze omenjene krivulje druga dodge and burn kjer je spet kar nekaj varjant itd.... cisto na koncu pa se malo omehčaš kožo ter dodaš kontrast koži. Ko imas enkrat objekt koncan poljubno menjas ozadja ter le ta prilagajas glede na objekt, tonacija, svetlost, ter kontrast mora spovpadati iz danim objektom. Varjant je ogormno ni pa nobena prav enostavna za na hitro opisat.


lp Aleks
 0   

Gregor Gomboc @George 22. Feb 2009, 12:34

Če se omejimo na lase, ki mi predstavljajo največjo težavo... Kratko navodilo? curtain

Katere variante so pri dodge/burn??? S tem posvetliš in potemniš. Kaj še...?
 0   

Aleksander @Aleksander 22. Feb 2009, 12:54

Ce je vprasanje samo na tonacijo po ločitvi objekta od ozadja potem duplicate layer, curves with adjustmet mask kjer posvetlimo lase iz prvim leyerjem nato se 1x enako storiti za potemniti lase, nato Hue/Saturation with adjustment mask kljukica na colorize poiskati željeno barvo las ok, potem pa iz brushi editirati po danih maskah. To bi moralo zadostovati za fine tune pa se iz dodge/burn malo poeditirat.

lp Aleks
 0   

Blaž @Jazzi 22. Feb 2009, 13:55

Za lase: http://www.youtube.com/watch?v=tj-SjDE1ldg


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati