0   

Robi @mavrica 1. Mar 2009, 14:29

Me prav zanima, če je informacija, da mislijo 50D zamenjat za...(7D), resnična? http://dne.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=33416
 0   

janezb @janezb 1. Mar 2009, 14:37

Seveda je resnična, do zdaj je še vsak model dobil naslednika, pa ga bo tudi 50D. Vprašanje je le kdaj.
 0   

Chio @Chio 1. Mar 2009, 16:11

Nč kej tazga.. bo pač 7D biggrin Če bo res kej bolš od 50D bomo pa tega kupl, zaenkrat mi je 50D čist dobr aparat.
 0   

misfits @misfits 1. Mar 2009, 16:18

eh, to se je kr en zmislu. Canon je D60 že imel, zdaj ima Nikon D60, pa kaj, če bo pol še Canon 60D. Bolj čudno bi bilo, če bi bil naslednik 7D, ker ima Canon enomestna števila za višji rang.
 0   

iztok @izo 1. Mar 2009, 16:54

verjetno samo kopirajo to stran, ki te rumorse navleče iz vseh forumov ipd
http://www.canonrumors.com/category/photography/canon-60d/
včasih je res, včasih ne. ta magični aka 3d se že vrst let pojavlja, pa zmeraj kaj malo drugače pride ven. mogoče bo tokrat kaj tokrat v tej smeri, vendar canon vedno poskrbi, da ne naredi preveč perfektno kamero oz. po funkcijah razvrsti v razrede. pač njihova strategija, ki je malce drugačna od nikona trenutno.
seveda pa je jasno, da bo prej ali slej naslednik, vendar vprašanje. če 50d-ja, je še preveč svež, po mojem. nič ne bi imel proti, če bi še malo sfrizirali 5dII, ampak pusttimo to, sem že povedal, kako canon razmišlja.
 0   

janezb @janezb 1. Mar 2009, 17:33

Bom kar tole temo izkoristil za vprašanje, kaj za boga je Canon naredil narobe ob lansiranju 50D, da se je aparata (neupravičeno) prijel slab sloves, morda lansiranje ob nepravem času, ko so vsi pričakovali "čudežni" 5D mkII ? Morda smo le uporabniki Canona malce čudni, če se sapomnim pisanja ob predstavitvi 400D je bila stvar podobna češ, da je 350D zakon, 400d pa so vzeli še LCD zaslon z nastavitvami itd.itd....
 0   

Robi @mavrica 1. Mar 2009, 23:12

Nekaj so krivi pipetkarji, ki iščejo najmanjšo napakico, da fotič dajo v nič in tarča vsega je v največ primerih ravno Canon, čeprav druge firme tudi niso imune na napake. Nekaj je pa kriv tudi sam Canon, ki ne da ven kaj novega, temveč bolj caplja za Nikonom, ki da te iste novitete ven že pred njim.
 0   

Oto Žan @smilyxx 1. Mar 2009, 23:24

Problem je v marketinških potezah pri fotoaparatih. Megapiksli se pri laikih prodajajo, kar je po mojem mnjenju največji krivec za neuspeh fotoaparata. Preveč pikslov na premejhnemu senzorju -> velik šuma pri višjih ISO vrednostih (slabše kot 40d). Sicer ma pa dpreview skorej vse odgovore.

Lp
 0   

iztok @izo 1. Mar 2009, 23:37

ma čist tako, danes se zmrdovat nad šumom pa res nima nekega smisla več. če je pa že res problem dobit tisto fotko pri milion iso-ta ven, pa pač ponucaš kakšen sofwer, ki zna lepo spoucat zadevo in to je to. vse ostalo je sam blef..
in ponavad je tudi bolj več šuma in da je ta droben, kot pa manj in pri velikih piklsih, recimo. ampak ok, seveda manj šumi pr večjih špiklsih v teoriji, vseeno pa podjetja prihajajo z novimi modeli, ki imajo več piklsov inmanj ali enko šuma kot prejšnji model. znova in znova.. kdaj je bilo že rečeno, da je meja 8, potem 10, potem 15mpix itd. zaenkrat pač (tudi) piskli še prodajajo, pa čeprav jih 95% folka nikdar ne res izrabi, kaj čmo, tako pač je..
in tudi jst ne vem, kja bi lahko bilo narobe z 40/50d, tu je bilnapredek najbolj dramatičen glede na ostale serije do zdej. izboljšali so lcd/liveview, af, tesnila, boljš grip (na fotiču), fps itd itd. če bi recimo 40d imel še af micro kalibracijo (upam, da bo kaj s tistim hackom), bi bil daleč najboljši fotič za denar, ki se prodaje (še vedno, čeprav vem). malo smo se vsi skupaj razvadili že, imam občutek in da nam ni več nič dovolj dobro..


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati