0   

tmt @tmt 4. Mar 2009, 11:04

Opazil sem, da vas kar nekaj uporablja bliskavico 430EX II, pa me zanima, kaj piše na vaši (made in china ali made in japan). Zadevo sem namreč kupil preko neta, ker so mi že pred tem v redu poslali daljinski sprožilec, drugače se še vedno raje prepričam na lastne oči in potem vzamem ali pa ne.
In še to, glede na to, da sem se odločil, da končno zamenjam robustnega Metza za to bliskavico, me nekaj moti. Zaenkrat sem poizkusil samo nekaj bliskov, a glej ga zlomka, na posnetkih kjer je prisoten kak kos ogledala ali stekla, kiksa kar za kake pol blende, celo več. Z zaklepanjem bliska se sicer zadeva takoj odpravi, samo si ne predstavljam, da bi fotografiral na tak način, da naredim vedno en blisk v prazno enega pa zares. Sicer so te težave v navodilih navedene, samo sem mislil, da niso tako izrazite in me zanimajo vaše praktične izkušnje s to bliskavico.
 0   

Luka @lukas123 4. Mar 2009, 11:38

Made in china, se vidi da še nič kaj veliko kupoval teh zadev? Na aparatu tud sigurno ne piše made in Japan.
Je pa čist normalno da ogledala zmotijo flash, zato pa najbolje ko boš fotkal ogledala da na flashu predhodno nastaviš kompenzacijo EV
 0   

togrizek @togrizek 4. Mar 2009, 11:38

...
 0   

tmt @tmt 4. Mar 2009, 12:03

lukas123 je napisal/a:
Made in china, se vidi da še nič kaj veliko kupoval teh zadev? Na aparatu tud sigurno ne piše made in Japan.
Je pa čist normalno da ogledala zmotijo flash, zato pa najbolje ko boš fotkal ogledala da na flashu predhodno nastaviš kompenzacijo EV


O pa piše na aparatu made in japan, drugače ga sploh ne bi kupil, pa tudi na vseh objektivih in ostali opremi, ki jo kupujem že dobrih 25 let. Samo polnilec za baterije je made in china.
 0   

tmt @tmt 4. Mar 2009, 12:12

Pa še to, vem da ima canon obrate tudi drugje, samo ti izdelki vključno z mojo bliskavico nimajo tistega lepega zlatega znakca originalne kakovosti biggrin Drugače je pa res , da tudi kitajske stvari niso več tako grobo izdelane, kot so bile včasih.
Glede tega da naj prethodno kompenziram svetlobo je pa tako, kako pa naj vem kaj je bo on nameril in scmaril. Metzi mi niso do sedaj zgrešili niti ene expozicije, zato sem malo razočaran.
 0   

tmt @tmt 4. Mar 2009, 12:18

togrizek

Hvala za odgovor, sem namreč bil mnenja, da te spletne trgovine malo nategujejo pa za enako ceno prodajajo slabšo robo.
 0   

Luka @lukas123 4. Mar 2009, 12:41

od nikona vse kar imam je made in thailand pa ni zaradi tega čisto nič slabša roba, ker imajo čisto enake instrumente in stroje, osebje pa tud niso kr eni klošarji da ne bi znal sestavljat teh zadev, verjetno je isto obvezna kkšna izobrazba da si tam zaposlen, povrh vsega imajo pa še nadzor isto kot po ostalih njihovih obratih . Sicer sm pa nek prebral da od bodyjov na japonskem delajo samo d3 in d3x.
 0   

tmt @tmt 4. Mar 2009, 12:51

Mogoče niti ni slabše, le, da če bi primerjal z originalom, se verjetno na tvojem kaka stvar malo klima, tako kot glava na moji kitajski bliskavici. Zaskrbljujoče je bolj, ker so ti izdelki brez tehnične kontrole, vsaj take, ki jo imajo originali. Seveda pa če ti vse natančno funkcionira na novem aparatu, ti bo verjetno tudi potem. Recimo in nikon in canon imata podružnice, ki pa izvajajo tehnično kotrolo, tako imam recimo doma še vedno canona A1, ki je izdelan v Avstraliji in ima nalepko originalne kakovosti
 0   

Luka @lukas123 4. Mar 2009, 12:53

Dej nehej no Rofl laugh Rofl
 0   

tmt @tmt 4. Mar 2009, 13:32

Ne vem če je tako smešno, če ti je vseeno ali imaš posnetek osvetljen za pol blende več ali manj pol je to v redu. Pred časom sem imel tečajnico z novo še takratno minolto , ki je kiksala pri vseh ISO nastavitvah samo pri 100 ne, kasneje se je izkazalo, da je bila cela serija tako "dobrih" z isto napako, seveda vse made in china .
Drugače je pa tako, natačnost izbire opreme( seveda v skladu s finančnimi možnostmi), natančno vzdrževanje in uporaba le te, to so osnovni pokazatelji ali je človek sploh primeren za držanje aparata v roki ali je bolje, da vzame v roke kaj drugega biggrin biggrin
 0   

Luka @lukas123 4. Mar 2009, 14:07

Ja samo to ar ti praviš nima čisto nobene veze kje je bilo to narejeno, pač canon je japonska firma in zgleda da tudi veliko izdelkov naredi prav tam, ampak verjemi ogromno jih pa naredi tudi na kitajskem in taiwanu(al kje že) in to samo zato ker je tam cenejša delovna sila, orodja in naprave so enake!!! Ampak pa še ne pomeni da če imajo dol pač full nižji standard, da so pa delavci za en k..ac, isto imajo nadzore kvalitete, vse je isto, ker je to eni in ista firma, tko da zaradi mene ti lohka misliš da če je pa izdelek narejen na kitajskem je pa zaradi tega zanič. Je pa zanimivo da ravno nad canonom je veliko pritožb čez kvaliteto če je pa vse narejeno na japonskem.
Za tiste tvo je bliskavice ki si jih imel cel kup in praviš da so ble vse zanič(seveda narejene na kitajskem laugh ) ti pa žal res ne morem pomagat.
 0   

tmt @tmt 4. Mar 2009, 14:23

Saj je vse kul, nisem te nameraval jezit biggrin Hvala za mnenja in odgovore.
Mimogrede samo še to, niso bile bliskavice, temveč aparati minolta. Glede canona ali pa nikona, mi je pa vseeno in verjemi, da se nobeden pošten fotograf ne obremenjuje s tem, da bi razglabljal o tem, da je kateri od njiju zanič. Enostavno pač nekomu je všeč eno ime ali pa drugo ali pa dizajn enega ali pa drugega, ali pa preprosto nek filing. Zgleda , da si slabo prebral, kaj sem napisal, govoril sem o tehnični kontroli izdelkov in certifikatu kakovosti, ki pa veliko pomenita in jih lahko seveda tudi podružnične firme izdajajo v kolikor so pod okriljem osnovne firme.
 0   

iztok @izo 4. Mar 2009, 19:14

počasi..
za fleše ne vem čist točno, glede samih fotičev pa je tako, da se polpro (dvomestne cifre in 5d) in pro modeli (enomestne cifre) izdelujejo po njihovh fabrikah na japonskem, pravtako L objektivi. no, vsaj mislim, da je tako.
ostalo se dela drugje, ne pa to pomeni, da gre za kaj slabše zadeve, le bolj masovna proizvodnja je, mgoče manj zahtevna izdelava ipd..
 0   

Luka @lukas123 4. Mar 2009, 19:26

za nikon vem da samo d3 in d3x dejo na japonskem, ostale pa drugje, itq je pa vse isti drek, če firma kvalitetna bo taka tudi roba pa če je narejena kuj u makedoniji
 0   

tmt @tmt 4. Mar 2009, 19:44

Saj jaz tudi ne vem, zato sprašujem, tudi jaz dvomim, da fleše sploh delajo na japonskem. Samo vseeno me zanima, kako je s tem, ker, če je sestavljen in izdelan v njihovi legalni podružnici, bi moral po mojem vseeno bit gor naliman tisti zlati znakec canon, ki pomeni originalni izdelek. Pa po mojem, tudi gibljiva glava ne bi klimala sem ter tja za par milimetrov, če bi bil original. Tako sumim, da naši vedri uvozniki dobavljajo cenene ponaredke in jih po ceni originalov prodajajo naprej.
 0   

Luka @lukas123 4. Mar 2009, 19:47

za nekaj mm, toj pri bliskavici čist normaln, ker gllava ne rabi kakšne nm natančnosti
 0   

Miha @cedo 4. Mar 2009, 20:04

@tmt

O kakšni zlati nalepki govoriš? PASSED? To nalimajo le na izdelke narejene na Japonskem, ki uspešno prestanejo končno kontrolo.

Dvomim, da bi delali ponarejene fleše; gre za tehnološko dokaj zahtevno robo, ki se ne prodaja v ziljonskih količinah.

Sicer pa, če si kupil nov fleš, imaš zraven tudi granancijski list in serijska se verjetno ujema, ali kako?

In zadnje, fleš lahko verjetno registriraš na Canonovi strani. Boš takoj videl, če je ponarejen.

Je pa res, da so Metzi najboljši biggrin

P.S. tvoji sumi so bolj tako tako.
 0   

tmt @tmt 4. Mar 2009, 20:06

Saj...sem kar potolažen. biggrin Hvala za vse odgovore, bom par mesecev še počakal, da vidim, kako se izkaže, preden še drugega metza upokojim.
 0   

iztok @izo 4. Mar 2009, 20:46

da te malo še jst potolažim, tudi moj 430x (I, če prav vem) je made in china, tako da..
nekje imam v glavi, da te 580x-ke, ki imajo tesnila ipd, delajo na japonskem, čeprav kaj pa vem..
 0   

tmt @tmt 5. Mar 2009, 08:13

Saj sem pomirjen biggrin . Očitno sem že malo prestar, vidim, da se mladi ne obrmenjujete z malenkostmi smile , kot je naprimer tudi ta, da ima Adria v svojem opisu izdelka navedeno, da je povezovalni kabel OE-C3 priložen, pa sploh ne drži, kupiš ga lahko posebej za cca 60 EUR. Ima priložen le lično izdelan podstavek, s katerim pa ne vem kaj bi počel, razen, da fleš postavim med kosilom na sredino mize in ga občudujem
cedo Glede metzev pa, pravijo ja , da so najbolši, meni osebno njihova hladna svetloba nikoli ni bila všeč, tako, kot mi zdaj pri canonu ni. Še zdaj občudujem pred časom posnete fotografije, ko sem imel nekega Bauerja velikosti in jakosti Metza 45, ki je imel res prijetno in presenetljivo toplo svetlobo za fleš. Trpežni pa so Metzi ja, eden mojih je celo karambol doživel in ko sem mu zamenjal vse podrobljene plastike na glavi (ki sploh niso bile drage), je spet izgledal in delal kot nov . Celo soligor, ki ga za rezervo vedno nosim s sabo ima lepšo svetlobo, kot te vrhunske znamke...tako da ...ne vem.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati