0   

Miha @Fantocci 13. Mar 2009, 15:51

Naj opišem svojo bridko izkušnjo s PREVARANTSKO spletno trgovino SOLO.SI :

1. Kupil pri njih grafično kartico, ki ni delala
2. Po telefonu klical vsaj 10X, ne dvigujejo. Poslal dva maila z opisom problema
3. Končno sem jim po mailu poslal obvestilo, da jim bom kartico PRIPOROČENO poslal nazaj, kar sem tudi storil v roku 5 dni po njenem prejetju. Na mail seveda nobenega odgovora, po moje jih niti ne berejo
4. Čakam par dni, kličem ko mutav, končno se mi javijo na cca. 25-ti klic. Javi se g. Valter. Pravi, da kartice niso prejeli oz. »nimamo nobenega zapisa o tem«. Obljubi, da bo preveril na pošti in me bo poklical nazaj. Malo morgen, itak sem vedel, da se me je samo želel znebiti.
5. Počakam dva dni, klica seveda ni bilo. Ponovim korak 4, isti izgovori. Grožnje prenese frajer stoično (je navajen na njih, očitno)
6. Počakam še dva dni, kličem sam na njihovo pošto v Ljubljano. Ti ugotovijo, da je pošiljka še vedno pri njih, ker je ni prišel noben iskat. Imajo namreč dogovor na pošti, da prihajajo po pošiljke sami, kar pa počnejo zelo redko, če sploh (informacija poštne referentke).

In kaj sedaj? Po vsej verjetnosti bo paket ležal na pošti 1 mesec, ker ga ne bo prišla iskat nobena prevarantska rit iz trgovine SOLO.SI. Potem mi bo pošta poslala paket nazaj in jaz bom moral plačati dvojno pošiljanje.
Glej sedaj foro: ker oni pošiljke niso sprejeli (sicer po svoji krivdi, ampak dokaži jim to) mi tudi verjetno niso dolžni vrniti denarja.

SVETUJEM VSEM UPORABNIKOM, DA IGNORIRAJO TO PREVARANTSKO TRGOVINO, DA SE NE BODO NASANKALI, KOT SEM SE SAM.

Saj niso vse trgovine take, z nekaterimi drugimi imam zelo dobre izkušnje (mimovrste, nakupi.net itd…)
 0   

Goran @tassek 13. Mar 2009, 15:53

Prijava na tržno inšpekcijo?
 0   

Andrej @fotokaj 13. Mar 2009, 16:13

Fantocci je napisal/a:
Saj niso vse trgovine take, z nekaterimi drugimi imam zelo dobre izkušnje (mimovrste, nakupi.net itd…)


No, evo; jaz mam pa za sabo 3 gladke in hitre nakupe v Solo, medtem ko so me zadnjič pri Nakupi.net tako nategovali in tako razkurili, da sem jim po telefonu pre...al mater za 5 generacij nazaj in dve naprej!

Nauk: ja vsi so isti, čisto vsi!
 0   

Aleš Čadež @AlsCdz 13. Mar 2009, 17:30

Na solo sm kupoval enkrat external disk -> BP
tudi na nakupovanje.net sm pred kratkim laptop kupil, brez pripomb.
 0   

Andrej @fotokaj 13. Mar 2009, 18:33

Sam tako, za info; Nakupi.net in Nakupovanje.net sta dve čist ločeni spletni trgovini.
 0   

Elvis @Turtle 13. Mar 2009, 20:01

Sam sem pri SOLO kupil zunanji disk in ga osebno plačal in prevzel in ni bilo nobenih problemov. Sem pa kasneje po forumih bral, da ravno pri reševanju reklamacij prihaja do pravih kalvarij, pa tudi če navedenega blaga ni na zalogi, da se lahko čaka zeloooo dolgo brez kakšnih posebnih opozoril. Tako da - previdno!
 0   

Miha @Fantocci 13. Mar 2009, 23:20

Če bi jaz tole videl že prej, prav gotovo pri njih ne bi kupoval:
http://slo-tech.com/forum/t291936/0
 0   

Elvis @Turtle 14. Mar 2009, 06:38

Fantocci, najboje bo, da jih osebno obiščeš na njihovem sedežu na Dunajski v LJ, mislim da so na 5. nadstropju Delove stolpnice, pa obvezno baseball kij s sabo....
 0   

Matjaz @mbbirdy 14. Mar 2009, 17:46

Podjetje je upravlja zloglasni www.email.si .... smile
 0   

Chequen Daun @cheque 8. Jan 2011, 12:33

Ko smo že ravno pri karticah... Prejšnji teden sem kupil kartico pri SOLO in moram reči da dela brezhibno, tako kot so druge stvari, nabavljene pri njih.
Zato so opredelitve oz. nazivi kot npr. "prevaranti" in podobno so malo preuranjeni. Seveda, to pa še ne pomeni da zagovarjam njihovo početje v primeru, ki si ga opisal. Mogoče en skromen nasvet (v izogib podobnjim "dogodivščinam")... če si iz Ljubljane, potem najboljše da reklamacijo opraviš kar osebno - prineseš, vrneš, ti zamenjajo robo in je stvar rešena, a ne ... gospodje? Kaj pravite?
Učinek bo zagotovo pozitiven... Se splača, probaj!!! KER ŽIVČNE CELICE se ne obnavljajo! Z najboljšimi željami in pozdravi...
 0   

Miha Fabijan @skopusnik 8. Jan 2011, 12:46

Jst sm kupil kake dve leti nazaj volan Logitech G25 pri njih, ker je bila najnižja cena. Pisalo da je na zalogi, sem vprašal po mailu če je na zalogi, so rekl da je. In da bo v parih dneh pr meni. Čakam okrog 10dni, jih pokličem pa se nekej zgovarjajo, nakonc pove da ga ni na zalogi pa da ne ve kdaj bojo dobil. Sem jim moral potem še parkrat zatežit, na koncu sem ga dobil slab mesec po oddaji naročila, čeprav so rekl da bo v nekaj dneh pri meni upset
 0   

Aleš @lial 8. Jan 2011, 12:49

cheque je napisal/a:
... gospodje? Kaj pravite?


...da si v zamudi z odgovorom skoraj 22 mesecev...
 0   

Chequen Daun @cheque 8. Jan 2011, 16:44

Bistvo mojega sporočila je bilo čisto drugačno in ni bilo naslovljeno na konkretnega "SOLO" odjemalca, ampak vsem nam, se pravi uporabnikom podobnih storitev. Ok, če spremenim obliko sporočila v bolj prostaško obliko, bi potem moja "22 mesečna zamuda" izgledala takole - NE NASTAVLJAJMO SVOJE RITI RAZNORAZNIM NATEGOVALCEM, ker na vsako rit se najde k..ac z ventilčkom!!!
Mislim, da je to vedno aktualno. Kaj pravite, gospodje?
 0   

Andrej @fotokaj 8. Jan 2011, 18:56

cheque je napisal/a:
Kaj pravite, gospodje?


Pravim(o), da je zanimivo, da si se registriral danes in v svojem prvem sporočilu v temi, ki je crknjena že dve leti, pohvalil štacuno, ki jo je Fantocci skurtzal.

Torej pravimo, da se dobra (res?) roba sama hvali.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati