0   

Tomaž Deisinger @spargelj 16. Mar 2009, 15:17

Za brezžično proženje dveh bliskavic uporabljam Elinchrom-ov Skyport komplet; oddajnik na fotoaparatu in dva sprejemnika za vsako bliskavico. Bliskavici pa sta Canon 430 EX in Samsung SEF-42A (bliskavica za Samsung PRO 815). Težava, ki se mi pojavlja pri brezžičnem proženju omenjenih bliskavic, pa je prehod bliskavic v stanje pripravljenosti. V praksi to pomeni, da po določenem času bliskavica preide v stanje pripravljenosti, kar pomeni, da je za ponovno proženje potrebno ponovno stopiti do nje in jo »zbuditi«. Canon 430 EX preide v stanje pripravljenosti po 90 sekundah, Samsung SEF-42A pa po 60 sekundah (tovarniške nastavitve za varčevanje z baterijami). Edini način za ohranjanje bliskavic v aktivnem stanju, je redno proženje le-teh v intervalih krajših od 60 sekund, saj se edino na ta način bliskavici ne preklopita na stanje pripravljenosti. Redno proženje bliskavic pa ima slabo lastnost – hitra poraba baterij. V primeru ko je bliskavica nameščena neposredno na fotoaparatu se stanje pripravljenosti preklopi v aktivno enostavno s pritiskom gumba sprožilca do polovice, pri brezžičnem proženju pa to ni dovolj.

Zanima me, če ima kdo izmed vas podobne izkušnje, oz. kakšne rešitve obstajajo za ohranjanje bliskavic v aktivnem stanju. Ali se to pojavlja samo pri uporabi Elinchrom Skyport brezžičnega sistema ali tudi s Pocket-Wizardi?

Hvala!
 0   

Jan @Jan_ 16. Mar 2009, 16:29

Sam uporabljam tudi skyport ter 430EX..
Da ta stvar zna biti tečna če imaš moč 1/1 naprimer in tako toliko hitreje rabiš baterije.
Pri manjših močeh pa ni hudega, sprožiš in je.
Ampak če kdo pozna bilokakšno rešitev bi jo z veseljem slišal.
 0   

Oto Žan @smilyxx 16. Mar 2009, 22:53

Za 430 ex lohk iz prve roke povem da je med custom function, pomoje prva nastavitev spremeniš iz 0 na 1. Sej piše v navodilih fleša.

Lp
 0   

Tomaž Deisinger @spargelj 17. Mar 2009, 17:50

Hvala, na to pa nisem niti pomislil - v nastavitvah uporabniških funkcij sicer piše C.FN-01 Speedlite SE (0 VKLOP / 1 IZKLOP), nikjer pa ni navedeno kaj pomeni postavka Speedlite SE, tako da tega prej nisem niti tikal. Sedaj dela tako kot je treba in se ne preklaplja na stanje pripravljenosti. Samsungova bliskavica pa ima že vse nastavitve tovarniške, tako da ni mogoče vplivati na to. Bom pa zato razmišljal v smeri dodatne Canon bliskavice thumbsup
 0   

Janez @jriznar 18. Mar 2009, 08:36

tukaj imaš več nastavitev in kaj pomenijo:

 0   

Tomaž Deisinger @spargelj 18. Mar 2009, 09:15

Hvala! V slovenskih navodilih so Auto Power Off activation namreč prevedli v Speedlite SE upset


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati