0   

Chio @Chio 24. Mar 2009, 23:13

Kupil sem Praktico LLC z objektivom 1.8 50, fleš Yashica Pro DX-50, žično sprožilo pa UV filter. Že takoj naslednje jutro sem vstavil film notri in slikal kar moramo slikati v šoli. Ker sem navajen zvoka stare Praktice L se mi je zdelo kot da je z ogledalom nekaj narobe, a sem se privadil.
Sem že pri 20 slikah z mojo PAN 100-ko ko pritisnem na sprožilec in čakam.. čakam.. 3 s in šele nato škljoc. Čas sem imel 1/500 .. Probam še enkrat.. isto. Potem sploh ni hotel več slikati.. Pa je na srečo potem čez nekaj sekund le ogledalo skočilo dol. Naredil sem še tistih 5 posnetkov in nato film navil nazaj v ohišje. Mislil sem, da je bila tisto pač.. smola.

Berem mal na internetu o Praktici in se spomnm glede problema. Nažalost sem imel edini film pri sebi, barven sad. Dam notri, slikam lepo.. Bil sem že vesel, ko naenkrat pri 26 posnetku, času 1/60 ; pritisnem na sprožilec.. in stoji.. Zdaj je že 15 min ogledalo gor. Probam napeti.. Kot da ni prišraufano.. Probam naviti film.. nič.. Trdo vse... Izgleda, da je vse šlo, že prvi dan.. Kaj kdo ve kaj lahko naredim, kaj je narobe ? Dal sem 50 € za to, nujno rabim za slikanje šolskih programov..
 0   

iztok @izo 25. Mar 2009, 08:29

če je tak model, ki proži zaklop elektronsko, potem je lahko baterija fuč. v nasprotnem primeru gre pa pač samo za zjahan fotič, po mojem.
čist tako, če hočeš malo boljšo zadevo za film z manualnimi (in avtomatskimi) nastavitvami, ogromnim okularjem, zeiss optiko itd, bom mogoče jst prodajal contaxa 167mt s tremi objektivi (zeiss 50/1.7, sigma 24/2.8 oba že kr legendarna objektiva, in zraven tudi soligor 60-300, ki je pravtako precej oster, morem rečt). plus še nekaj drobnarij (torba, sprožilc, filtri, flash, navodila ipd).
http://blog.slo-foto.net/izotov/2008/02/05/nove-igracke/
ni še ziher, če pa bom rabil dodatni fond za nove investicije, je to to, hehe.
 0   

Chio @Chio 25. Mar 2009, 20:24

Hvala za odgovor. Najprej bom poklical tistega, ki mi ga je prodal. Kaj pa mogoče kdo ve kje bi se dalo dobiti PX21 baterijo ? Če bi to bil problem.. :/
 0   

iztok @izo 25. Mar 2009, 20:43

no, da ne bom koga po krivem obdolžil, najprej si tudi navodila kje stakni, da vidiš, če sploh delaš prav z fotičem ipd. od tu naprej pa po nasvetu..
baterija bi znala bit problem, se pa najbrž dobijo kakšni nadomestki iz ebaya ipd..
 0   

Chio @Chio 25. Mar 2009, 21:07

izo je napisal/a:
no, da ne bom koga po krivem obdolžil, najprej si tudi navodila kje stakni, da vidiš, če sploh delaš prav z fotičem ipd. od tu naprej pa po nasvetu..
baterija bi znala bit problem, se pa najbrž dobijo kakšni nadomestki iz ebaya ipd..


Imam navodila in znam pravilno delati z analognimi fotoaparati... Tudi za tega sem si prebral navodila, nič nisem narobe naredil.
 0   

iztok @izo 25. Mar 2009, 21:11

no, samo omenil sem pač, včasih je treba bit pazljiv s temi starješimi fotiči ipd.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati