0   

Žiga @Kranjec 30. Mar 2009, 15:07

https://www.slo-foto.net/galerija_slika-47964.html

Ali mi loh nekdo pove kaj delam narobe...ker slika se mi ne zdi taka kakor bi mogla bit...prosm, povejte kaj delam narobe in bom skušal popraviti
 0   

Jernej Lasič @Sviri 30. Mar 2009, 15:21

težko, če ne poveš kaj bi rad.

če si želel tako sliko (vem, da nisi... ampak za primer), potem ni nič narobe.

očitno pa si želel nekaj drugega, samo mi ne vemo kaj in ti težko pomagamo, če ne daš nekih osnovnih smernic, kaj želiš doseči.jaz bi začel s popravljanjem svetlobe. tista senca zadaj ni nič kaj všečna.
kako si sploh osvetlil zadevo?
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Rok Novak @TGO 30. Mar 2009, 16:04

takoj za tem bi se lahk spravu pa na popravlanje barv... sicr pa bi zadeva mogla bi osvetljena tko da ni tega groznega odboja na kozarcu.
 0   

Žiga @Kranjec 30. Mar 2009, 16:36

OK, da opišem kako sm delu, in sicer, slikal sem v temi, brez dodatne osvetlitve (razen flasha)...zadi je modra omara in pač kozarec + limona v njem smile...Senca je nastala zato, ker sem fotoaparat obrnil navpično, kar pomeni da je biu fleš mau v zamiku in zato je nastala senca...zdej pa me zanima, kaj je narobe z barvami...? zakaj niso vredu, ker osebno nisem zadovoljen...za zgled sem si vzel to sliko https://www.slo-foto.net/galerija_slika-47658.html, ki se mi zdi fenomenalna...pa še to, nimam dodatnih flashou tko da če si loh kako drugače pomagam, prosim, na dan z besedo...hvala
 0   

Rok Novak @TGO 30. Mar 2009, 17:07

zakaj niso vredu? Ja sj je odgovor očitn, če si pa slikal s flešem, očitno narobe nastavlen white balance(če je pa prav nastavlen ti ga pa aparat pač fali....ampak sj to pa res ni nič tazga popravit pol na kompu... sicr če slikaš v jpg formatu malo slabše popraviš zadevo kot v raw ampak tud jpg se čist da.)
drugače pa kje ti je pa logika da slikaš kozarc direkt z built-in flešem?
Slika, ki si si jo vzel za zgled je pa narejena tudi z nekaj znanja o photoshopu smile (kaj vse me ne prašat, ker nisem avtor, gotovo pa ozadje, nekaj dela s svetlobo, voda mi pa tudi ni jasn kak bi ravn tkole v takem votlem snopu šla iz kozarcev, čeprav ayd tuki čist možno tud moje pomankanje domišlije)
 0   

Chio @Chio 30. Mar 2009, 18:13

Ne met WB na automatic ( AWB ) ampak sprobi vse sorte k jih maš, ene 8 in z vsakim sliki. Ok to probi narest v čim svetlejših prostorih, pa dobr no zaenkrat dej s telim flešom. Dans je pa večina fotk že kr na photoshopu predelana ( mal dodane barve itd. ) in potem misli kšn da mu ne gre bigrazz Probavi z WB, prostori, photoshopom tut hehe.
 0   

Noem @Noem 30. Mar 2009, 18:29

Načeloma vse!
Pazit moraš na take predmete kateri močno odbijajo svetlobo (sicer jo vsi). Osvetlit moraš iz ozadja, lahko tudi od zgoraj ali spodaj, odvisno od želenih efektov. to je osnovna stvar in žal tega z built in flashom ne moreš. Pomembno je tudi da je samo ozadje dobro osvetljeno. Sam za take slike uporabim najmanj dva flasha (nobeden na fotoaparatu). Drugače pa pogooglaš malo (how to shot glass, bottle itd).
Zelo dobre efekte dobiš tudi če slikaš s flešom skozi kozarec ali flašo (luknja v podlagi pod kozarcem in spodaj flash.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati