0   

Janez Tarman @samum 2. Apr 2009, 18:28

Zdravo, ena stvar mene že nekaj časa matra. Namreč imam eosa 450 in Ansmanow grip za ta body in me zanima a delam škodo baterijam (Li-Ion), če jih polnem že preden so skoraj popolnoma izpraznjene?
Ker je nekako nerodno, ko vidiš da maš samo še eno ali pa dve črtici (na displeju), pa greš za cel dan neki fotkat in imaš precej bolši občutek če je baterija 100% polna.
Ja pa še to nekoliko bolj specifično vprašanje. A lahko grip polnem ko je pritrjen na fotoaparat al ga je treba vedno najprej dol odšravfat in potem polnit? Zdaj sem za vsak slučaj zadevo vedno dol odšrafal pred polnjenjem.
 0   

Oracle @Oracle 2. Apr 2009, 19:09

samum, skrb za baterijo je lepa stvar, ampak pretiravati pa ni treba thumbsup

grip je lahko na fotoaparatu, medtem, ko ga polniš, tudi dopolnjevanje ni dramatično, zmanjšujejo se ti le cikli polnjenja (tvoj grip naj bi zdržal nekje do 2000 polnjenj).

sicer pa v skrajni sili še vedno lahko sabo vzameš original baterijo, raje tisto dopolnjuj, je eventuelno ceneje thumbsup
 0   

alteredego @alteredego 2. Apr 2009, 22:27

Li-Ion baterijo lahko brez skrbi polnis kadarkoli, ne glede na to, ali je prazna ali skoraj polna.

---
Se nasvet vsem tistim, ki kupujejo nov mobilni telefon in jim prodajalec svetuje 16 urno polnjenje baterije pred prvo uporabo: ne poslusajte nasvetov prodajalcev. smile Li-Ion baterije so delno prednapolnjene in pripravljene na uporabo out-of-the-box.
 0   

Janez Tarman @samum 3. Apr 2009, 10:05

Hvala za odgovore obema. Zdaj vsaj vem pri čem sem in mi ni treba zganjat nepotrebne panike. biggrin
 0   

Oracle @Oracle 3. Apr 2009, 10:12

če bo pa kaj narobe pa lahko mene kontaktiraš, pa bomo zrihtali thumbsup


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati