0   

Aleš Čadež @AlsCdz 13. Apr 2009, 10:56

Je kdo šel fotkat? Zanima me predvsem kolk bi se dal fotkat brez PRESS kartice? Ker kakor sem gledal so povsod ograje in morš sedet in to je to...vem pa ne, zato sprašujem če je kdo bil tam.

lp
 0   

Matej Slabe @Syzygy 13. Apr 2009, 12:09

Jaz sem bil -->

http://slabefotke.com/index.php?option=com_content&task=view&id=93&Itemid=2

Imel sem PRESS, ampak mi je samo pomagala za to, da sem lahko prisel na prireditev brezplacno, ter da sem se sprehajal za ograjo samo pred prireditvijo. Med prireditvijo pa itak vsi fotografi klecimo, stojimo, sedimo v prvi vrsti grin
 0   

tomaž @_DINAMO_ 13. Apr 2009, 22:48

Oj. Res, da je off-topic, ampak bi vseen vprašal tukaj, da ne odpiram nove teme: Kako se pride do PRESS kartic? Ali moraš biti nujno od kakšnega medija? Tukaj ne mislim največjih prireditev v Sloveniji (ranga Madona) ampak zgolj neke manjše koncerte, predstave,... kjer je potrebna vstopnina, pa nebi plačeval, saj bi se zgolj učil slikati in bi rad bil bližje prizorišču zaradi boljših fotk.

Najlepša hvala za odgovor,

T.
 0   

ogabe @ogabe 14. Apr 2009, 06:55

_DINAMO_ je napisal/a:
Kako se pride do PRESS kartic? Ali moraš biti nujno od kakšnega medija?

Glede na to kaj press v sami osnovi pomeni, ti je verjetno lahko jasen odgovor na tvoje vprasanje. Ja press/foto akreditacija je namenjena tistim, ki delajo, ne tistim, ki bi radi prisli zastonj na koncert ali kaksno drugo prireditev... pa tudi ce bi se zgolj ucili fotkat. Sicer je danes res miljon raznoraznih modelov, ki "delajo" za svoj blog, ampak v osnovi je stvar namenjena tistim, ki s tem sluzijo in morajo iz dolocenega dogodka prinesti slike, porocilo ali karkoli pac ze.
Za ucenje fotkanja pa obstajajo razno razni tecaji in podobne stvari. upset
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Denis @pegaso 14. Apr 2009, 23:47

Ja tale PRESS kartica je na pasijonu bel mal vredna. Mi smo jo sicer dobili kot lokalni fotoklub.
Malo vredna zato, ker se povsod najde en, ki ti mora mal zatežit. Men je zatežu, da ne smem fotkat v ulici, kjer se skupine ustavijo in čakajo za odhod na oder. Pa to ne redar ampak neki bog i batina v črni obleki z belimi progami. Ga bom prtisnu naslednjič s fotkičem biggrin
Praktično čisto skrito za vogalom, pa še to 100m do odra. Razlog: tle se ne sme bit upset Pač princip - gotov je že težk čaku na tist svuj pir laugh
No drugače pa ni večjih težav. Se da lepo fotkat tudi brez akreditacije oz. sam sem jo res sam ene 2x pokazu.
Večji problem pa vidim v tem, da bi vsi mel fotke, da bi pa kdo kej dau za to pa mal prpomogu k temu, da bi se ti kakšna reklama nardila je pa že druga pesem.
Drug let boja pa spet jamral de ni fotk - tako kot jih ni od zadnjega pasijona oz. jih je zelo malo. Sam sem pač slikal za dokumentacijo in kakšno razstavo, ki jo bomo postavili potem.
Fotke iz generalke si pa lahko pogledate v GALERIJI
Kmalu dodam še eno galerijo iz dnevne predstave.
lp pegaso
 0   

Oto Žan @smilyxx 15. Apr 2009, 11:03

Jst sm bil na velikonočni ponedeljek, pa mam čist obratne izkušnje kot pegaso. Akreditacija me je čakala v pisarni (za odrom A prizorišča), pa so me varnostniki brez problema spustili notr, tud za ograjo. Tolk prijazne varnostnike se redko sreča, eden mi je celo pomagal splezat na en podest grin. Slikal pa sem tud po ulici med prizoriščema A in B, pa nihče ni nič rekel.

Če misliš kupit karto pa načeloma ne rabiš akreditacije, usedeš se nekam pa slikaš grin.

Pa še da mal reklame naredim, http://foto.ksk.si/main.php/v/2009-04-13-skofjeloski_pasijon/

Lp
 0   

Denis @pegaso 15. Apr 2009, 11:16

@smilyxx
Mah sej drugače so vsi ful prijazni, samo men je dotični osebek naredu res slab vtis. Drugače pa ni blo problema, se je lahko povsod slikal.

ps: tist uni0n sem pa tud jest prtisnu - je tuk dobar zgledu - res ta pravi backstage grin
lp pegaso
 0   

Franci Brezar @Brezar 16. Apr 2009, 12:25

Ojla
Ja jst sm pa mal na premieri fotku za ograjo:)
Brez akreditacije

Neki je ratal no.

Klik za ogled
 0   

Bostjan Bernik @bozotic 4. Maj 2009, 22:22

Jaz sem si pa priskrbel akreditacijo, pa sem si ogledal tri predstave (aktivno, s fotkicem in sklocanjem). In sem imel res sreco, da sem se udelezil ze generalke, kjer so nas pustili precej blizu, (nekateri so to celo prevec izkoriscali in se nastavljali pred odrom med samimi prizori). NAto pa se ene nocne in ene dnevne predstave; pa moram reci, kolikor sem imel tezje delo zaradi slabse svetlobe ponoci, so bile fotke in nasploh vzdusje ponoci fantasticne, podnevi pa tako dolgocasne.
Tule nekaj utrinkov:
http://www.flickr.com/photos/bozo_tic/sets/72157615911016517/


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati