0   

grega @gregase 25. Apr 2009, 18:50

Danes oziroma včeraj sem urejal slike iz izleta na Krn iz lanskega leta. Odločil sem se, da še vam predstavim ta izlet v slikah in besedi.

No pa začnimo. Že leta 2007 smo se odločili oditi na Krn iz smeri doline Lepene. Ta pot je potekala po gozdu. Prvi dan smo prišli do Planinskega doma na Krnskih jezerih, kjer smo prespali še prej pa si ogledali Krnsko jezero. Naslednji dan je bilo v načrtu vzpon na Krn in povratek, vendar tega dela nismo opravili zaradi izredno grdega vremena.
Ker prvič nismo uspeli smo se lani odločili, da vzpon ponovimo. Tokrat smo se odločili za južno pot iz vasi Krn. Prvi dan smo osvojili vrh in se nato za par metrov vrnili in prespali na Gomiškovim zavetiščem, nato pa naslednji dan še enkrat na vrh in nato preko Batognice nazaj v dolino.

Krn je znan predvsem po tem, da je tod potekala Soška fronta v 1. svetovni vojni. Zaradi tega je Krn in predvsem sosednja Batognica kot velik sir s polno luknjami.1. Pogled na gorsko vasico v ozadju, ki jo lepo obnavljajo


2. Vrh Krna je bil v gosti, grozeči megli.


3. In že smo dosegli Gomivškovo zavetišče.


Naselednji dan smo se zbudili okoli petih, da smo si lahko ogledali sončni vzhod z vrha Krna. Nato pa se vrnili na zajterk.


4. Pogled na sončni vzhod in Triglav.5. Z vrha se vidi Krnsko jezero na severni strani.6. Druga pohodnika, ki sta se vzpela iz Krnskega jezera.7. Rov, ki se nadaljuje naprej, levo in desno.

8. Panorama bunkerjev na levi strani, zavetišča na desni ter vrha Krna na sredini.

9. Panorama z vrha Batognice- 360 stopinj.


10. Malo pod vrhom Batognice se je še našla zaplata snega, kamor so si ovce odšle gasiti žejo.


11. Oskrbnik na koči nam je svetoval, da izlet nadaljujemo mimo Batognice 2164m in se v dolino spustimo mimo Rdečega roba in jezera v Lužnici, kar smo tudi storili in hodili cca. 5ur.
Če pogledate nasliki smo šli na levo po dolini med obema hriboma potem pa na desno med drugima dvema navzdol. Čisto pri vznožju se vidi pot.


12.Pogled nazaj na jetero in dolino po kateri smo prišli.


13. Končno smo prispeli v dolino. Na skrajno levi smo prišli s Praga, na sredini je Batognica, na levi pa vrk Krna v megli.

Izlet smo zaključil ob kristalno čist Soči.


KLIK ZA CELOTNO FOTOREPORTAŽO
[url=http://gregase.blogspot.com/]Lep pozdrav[/url]
 0   

Janez Šturm @jj65 25. Apr 2009, 20:25

Lepe slikce. Že zelo dolgo nisem bil tam poleti. Pozimi to sploh ni tako razdrapan svet.
http://picasaweb.google.com/JanezSturm65/2009031115_Komna#5313510810065705154
Lp j


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati