0   

Tomo @vtomo 19. Maj 2009, 20:00

Lep pozdrav

Že dolgo vam nism postavo nobenega vprašanja pa bom zdaj spet probal ko vem da obvladate biggrin

Monitor kalibriram z spyderjem express, grafična kartica je Radeon HD 4800, monitor syncmaster 971p. Zanima me ali je grafična dovolj pametna, da prepozna kalibriran monitor in ta profil prekorači nastavitve grafične?

Čudno se mi zdi ker npr. ko grem v neko igrco vidim spremembo gamma vrednosti, prav tako se pri vsaki novi kalibracija (ob pogledu na before-after) opazi velika razlika nastavitve monitorja. Vse to se pri stari kišti ni dogajalo!

Zanima me pravzaprav ali obstajajo kakšne nastavitve (ati control center), ki jih je potrebno nastavit? Ima kakšne veze ali grafična deluje v system tray meniju ali ne? Displey detection option mi tudi ni jasn, sm spremenil iz manual na avtomatic in mi je spremenilo nastavitve za 100%. Sm pregledal nastavavitve itd. pa nism našo nič pametnega....

Ufff sm zakompliciral...

Če se komu sanja, hvala za odgovor...

LP
 0   

Tomo @vtomo 20. Maj 2009, 12:12

Kaj pol pravite, da vsi samo skalibrirate in to je to.... none
 0   

Gregor Skrt @Gregis 21. Maj 2009, 18:50

Ko sem še igral igrice na Windowsih je bilo včasih tako, da se je spremenila resolucija in včasih tudi osveževanje. To bi lahko bil tudi razlog zakaj se ti spreminja gama. Drugače pa mislim, da je potrebno imeti nastavljeno vse. Od monitorja do grafične.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati