0   

Žiga @Kranjec 30. Maj 2009, 15:01

Lp...Vem da je večina ljudi v sedanjem času preobremenjena in teško najde kaj časa za prosti čas in tako teško pregleda vse slike v galeriji in čakalnici, ampak bom vseno prosil za malo bolj strokovne komentarje na fotografije v "čakalnici" in ne samo v galeriji. Kajti mi začetniki prav tako verjetno tudi strokovnjaki bi radi slišali kakšno kritiko na svoje fotografije, ker se se učimo in nam bi to veliko pomenilo...Pa ne zdej da dobim 5 komentarjev pa mi usi napišejo (zelo lepo, super, ušeč so mi barve...) Ja hvala vsem za te komentarje, ampak vseno bi bil vesel komentarja s strokovno oceno in ne da za vsako neumnost dobim 5...To mi je že nesmiselno pol fotke na portal objavlat, če nimam od tega nobene koristi...Prosim za razumevanje in LP
 0   

Peter Atanackov @Geo 30. Maj 2009, 17:31

Stari dobro argumentirano, petkica! *****

bigrazz biggrin
 0   

Sharpshooter @Sharpshooter 30. Maj 2009, 19:42

Če bi rad dobro kritiko, jo boš tu bolj težko našel. Na sosednjem portalu je situacija sicer malo boljša, a če hočeš res dober nasvet, je pomoje odgovor 1x.com. Da imaš tam gor objavljeno sliko, mora biti res nad povprečjem in tam devet desetin slik, ki so tu na Slo Foto v Galeriji, ne bi prišlo gor. Predlagal bi ti, da se registriraš in oddaš kakšno svojo fotko, ki se ti zdi dobra. Če ne bo objavljena (in najverjetneje res ne bo) jo pač oddaš v Critique forum. Tam boš dobil resnično dobre nasvete, saj si ljudje vzamejo čas za kritiko in ne napišejo kar nekaj tjavendan.
Pa vso srečo,
Sharpshooter
 0   

Jan Kajfež @Geccko 30. Maj 2009, 22:49

Jaz se popolnoma strinjam s Kranjcem, sicer sem se bolj nov na forumu samo tudi nimam nobene pretiranje zelje nalagat fotke k nima pravega pomena....sem pa ke se najde kaksna konstruktivna kritika, samo to je pa to.
Mogoce je bolj problem v tem da slike komentirajo "napacni" ljudje, meni je recimo veliko tukaj objavljenih slik zelo vsecnih in niti ne vidim napak na njih, samo se sam zavedam zakaj je tako.
Pac se ucim na tistih nekaj primerkih, ki so celo konstruktivno okritizirani smile

Vsekakor je pa zelo poucen tale forum, tako da se nimamo kej za pritozevat bigrazz
 0   

Jernej Lasič @Sviri 30. Maj 2009, 23:10

tudi sam raje vidim če dobim argumentirano kritiko kot pa 10 "lepe barve", "super", "odlično" itd... komentarjev.

ampak sem se nekako sprijaznil da tega na tem portalu pač ne morem več pričakovati.
škoda, včasih je bilo vseeno bolje. zdaj pa mislim, da je iz dneva v dan slabše. nekateri uporabniki zgleda res niso sposobni napisati komentarja, ki bi bil daljši od treh besed. pravtako pa se ne morejo upreti da svojim prijatelem ne bi k vsaki fotki nalimali petih zvezdic... neglede na kvaliteto fotke.

sam probam, da če se že odločim napisat komentar, da je ta saj malo argumentiran... oz. ni popolnoma brezvezen komentar tipa "lepe barve".
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Ratter @Ratter 31. Maj 2009, 08:43

Če smatraš,da si toliko dober,da si prerasel galerijo na tem portalu in bi se rad naučil kaj novega,ni problema.

Kot je že sharpshooter napisal: http://1x.com/
Ali pa tule: http://www.fotocommunity.com/pc/pc/channel/2

Sam sem se učil fotografije tukaj: http://www.trekearth.com/
Ampak sem po treh letih na portalu zbrisal vse svoje fotke,ravno iz razloga:
»Uh lepe barve,odlična kompozicija,bla,bla,bla…«
Po domače povedano na Trekearthu so si dajali točke razno razni »kolegi« med sabo,
Tako,da ti je včasih šlo na kozlanje,ko si katero fotko gledal z dosti točkami.

Te pa opozarjam.Konkretno fotocommunity portal spremljam že več let in vem,da se tam
profiji prepucavajo med sabo po sistemu:«Ko je jači.« (oprosti izrazu)
Upam,da ne boš razočaran,če boš tam v spodnjem povprečju.Pa nisem nič slabega mislil.
Jaz bi na tvojem mestu probal.
Ali kot je veliki Ameriški mislec NIKE rekel: "Just do it."
 0   

Jernej Lasič @Sviri 31. Maj 2009, 11:38

da ne bo kdo narobe razumel... ne zdi se mi da sem prerasel to našo galerijo. ni bilo mišljeno kot, da so fotke tukaj zanič... nasprotno. najde se veliko super dobrih fotografij in upam, da tudi sam kakšno prispevam v to kvaliteto.

ampak pridružil sem se z razlogom, da napredujem, da slišim vaša mnenja in nasvete za napredovanje, izboljšanje fotografij. mislim, da nisem edini ki se je s tem razlogom pridružil tej naši skupnosti... ampak kako naj fotograf napreduje, če dobiva brezvezne komentarje ki ne povejo resnično nič. po komentarjih v galeriji lahko človek sklepa, da je vsaka fotografija fenomenalna, da se je ne da prav nič izboljšati in da je vsak od nas dosegel najvišjo raven. pa nekako vsi vemo, da temu ni tako.
ok, seveda se najde kak pameten komentar, ampak večina jih je pa.... eh, pa saj se že ponavljam.

še enkrat, ne kurcam fotk in ne mislim o sebi več kot o ostalih članih portala. samo zgrožen sem nad kvaliteto komentarjev - mislim, da ti vsaj do neke mere zavirajo razvoj posameznikov. nimam pa tudi neke pametne rešitve, kako bi se emu ognili...
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati