0   

Uroš Uršej @Lucifix 15. Jun 2009, 11:53

Dodatno 1.7.2009:

Po nekaj tednih dela sem le nekaj uspel narediti glede Slo-Foto.net mobile verzije.

Dostop do mobilne verzije portala je mogoč samo preko mobilnikov, v nasprotnem primeru boste preusmerjeni nazaj na osnovno stran.

Ker je zadeva v fazi testiranja vas prosim, da mi javite, če boste zasledili kakšne napake ali imeli predloge :thumbsup:

Zaenkrat mobile dostop omogoča:
- prijava
- brskanje v galeriji (velikost fotografij si nastavite v Mobile povezavi)
- brskanje in odgovarjanje v forumu (BETA!)
- vriskanje in branje ostalih vriskov v Vriskaču
- branje novic
- registracija

Povezava: http://m.slo-foto.net

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Izrazili ste že nekaj želja, da bi bil portal Slo-Foto.net tudi prilagojen brskanju preko mobilnih aparatov (manjša resolucija, manj grafike, hitrejšo brskanje...).

Ker pa je stran kar velika in mobilno brskanje precej okrnjeno me zanimajo vaši predlogi, katere vsebine bi želeli, da bi se vam prikazovali v brskalniku za mobilce:

- Novice
- Forum
- Fotografije
- Fotografije + Komentarji
- Vriskač
- Prijava uporabnika (forum + galerija)
- Ostalo (napiši predlog)
 0   

Tilen @Tilen20 15. Jun 2009, 11:59

forum
fotografije+komentarji
[url]http://vimeo.com/tilenlicen/videos[/url]
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 15. Jun 2009, 12:05

Kaj pa prijava v sistem? Nujno ali zaenkrat nenujno? smile Ker ravno tu bi se znalo zakomplicirat...
 0   

Tilen @Tilen20 15. Jun 2009, 12:15

nenujno biggrin
[url]http://vimeo.com/tilenlicen/videos[/url]
 0   

Alien @Alien 15. Jun 2009, 15:51

Meni z Opero Mini precej dobro deluje pregledovanje ze sedaj. V nastavitvah imam izbrano 'Mobile view', da mi ne prikazuje izgleda cele strani ampak mi vsebino prilagodi sirini ekrana in zlozi navpicno. Deluje pa tudi sodelovanje, tole je napisano z mobilca. yes
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 15. Jun 2009, 16:14

Alien: meni z opero stran ne prikazuje pravilno - tisti meni zgoraj in tudi novice mi čudno razmeče. Z default nokio browserjem pa recimo ne morem nič objaviti preko vriskača.
 0   

Alien @Alien 15. Jun 2009, 19:05

Razmece res malo po svoje, prikaze pa po mojem vse razen kaksnih flash dodatkov (tudi reklam ne bigrazz).
V glavnem, jaz kar vecino strani lahko pobrowsam.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 15. Jun 2009, 19:28

Hvala za tole. Sem pa ravno začel že izdelavati posebne strani za mobilnike... v kratkem grin
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 1. Jul 2009, 12:13

Po nekaj tednih dela sem le nekaj uspel narediti glede Slo-Foto.net mobile verzije.

Dostop do mobilne verzije portala je mogoč samo preko mobilnikov, v nasprotnem primeru boste preusmerjeni nazaj na osnovno stran.

Ker je zadeva v fazi testiranja vas prosim, da mi javite, če boste zasledili kakšne napake ali imeli predloge thumbsup

Zaenkrat mobile dostop omogoča:
- prijava
- brskanje v galeriji (velikost fotografij si nastavite v Mobile povezavi)
- brskanje in odgovarjanje v forumu (BETA!)
- vriskanje in branje ostalih vriskov v Vriskaču
- branje novic
- registracija

Povezava: http://m.slo-foto.net/
 0   

Grega @Greegor 1. Jul 2009, 13:14

meni dela slo-foto preko opere čisto normalno smile
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 1. Jul 2009, 13:17

@Greegor: prednost je predvsem v hitrejšem nalaganju strani in tudi optimizirana je bolje za mobilnike. Tretja stran pa je, da zasede mnogo manj kot klasičen Slo-Foto - ker pa nekateri ponudniki še vedno računajo za prenos podatkov, je smotrno pri tem porabiti čim manj KB.
 0   

Grega @Greegor 2. Jul 2009, 19:58

Lucifix je napisal/a:
@Greegor: prednost je predvsem v hitrejšem nalaganju strani in tudi optimizirana je bolje za mobilnike. Tretja stran pa je, da zasede mnogo manj kot klasičen Slo-Foto - ker pa nekateri ponudniki še vedno računajo za prenos podatkov, je smotrno pri tem porabiti čim manj KB.

ahaa, torej to je tisto smile hvala za pojasnilo =)

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati