0   

Ratter @Ratter 19. Jun 2009, 20:06

Rad bi samo slišal mnenje,oziroma,če ima še kdo drug takšne izkušnje kot jaz.
Naročil sem neko zadevo preko internetne trgovine in danes dobil po pošti v Maribor.Konkretno gre za spominsko kartico.
Stvar pa je v tem,da,ko naročiš preko neta,ti tam na koncu da izračun plačila,ki je roba + poštnina = plačilo.
Že kar nekajkrat se mi je na pošti zgodilo,da sem plačal več,kot je bila izračunana cifra preko neta.Konkretno danes sem šel po paket na pošto.Gor je bila prilepljena nakaznica za plačilo 28,99€ od internetne trgovine.(to je roba+poštnina)
Delavka na okencu je zahtevala plačilo 29,55€.Na vprašanje zakaj več kot piše na listku,mi je odgovorila,da moram plačat še poštnino.Po prerekanju,da je poštnina že vračunana sem seveda moral plačat 29,55€.
Potem sem zahteval račun in mi je dala tisto nakaznico,ki je bila na škatli prilepljena in gor cifra 28,99€.Dejansko sem plačal 29,55€,ki pa ni nikjer razvidno.
Pa saj se ne gre za tistih par fičenkov,ampak se sprašujem,koliko ljudi na dan tako nategnejo? Ali pa sem morda jaz v zmoti.
Dejstvo pa je,da se nikjer ne vidi,da sem plačal cečji znesek.
In to že kar nekaj krat.
 0   

nataša @naty1 19. Jun 2009, 20:44

jst dobim kar nekaj pošte pa mi vedno na naši pošti zaračunajo zraven še kakšen euro kao poštnina,tko da v bistvu plačaš dve poštnini mad
 0   

Ratter @Ratter 19. Jun 2009, 21:09

Ja saj to mi ravno ne gre v glavo.Saj potem pa tista cifra ne velja,ki ti jo na netu izračuna trgovina....
Nekdo nekoga tukaj nateguje.
 0   

Simke @Simke 19. Jun 2009, 21:37

vem da je na mimovrste izrecno napisano da se poštnine ne plačuje poštarju. Sem imel primer ko sem sporočilo porejel od omenjenih in potem mi je poštar prinesel pošiljko in zahteval denar. Sem mu omenil in se je naredil kao AJA ..pol je pa OK!

Tko da ne vem kako majo to zrihtano..Neke pogodbe morajo obstajati biggrin samo kakšne so pa nimam pojma :S
 0   

Alien @Alien 19. Jun 2009, 22:27

Ponavadi je potrebno pošti doplačati stroške odkupnine, ki niso vključeni v osnovni poštnini. Imajo pa te stroške nekatere firme s pogodbo tudi že pokrite.
 0   

Damjan @SpinX 19. Jun 2009, 22:39

Tega ti ni potrebno plačat. Ponavadi kr rečejo, da moraš čeprav ni potrebno. Enkrat mi je poštar zaračunal to sam sploh nisem bil pozoren ko sem plačeval. Ko sem pogledal na račun sem pa opazil razliko. Je bil pa fer in mi je naslednji dan prinesel nazaj.
 0   

Elvis @Turtle 20. Jun 2009, 01:22

Enkrat mi je poštar zaračunal poštnino, kljub temu da sem ga opozarjal, da je že vključena v ceno, ker ima prodajalec pogodbo s pošto, vendar ni hotel nič slišati. Poklical sem trgovino, ki mi je paket poslala in potem so oni poklicali na pošto in zadevo rešili, poštar mi je pa sklonjene glave prinesel nazaj tistih 0,96€. Glih vsakemu majmunu se ne pusti j***at, mislim da poštarji vedo kaj delajo, zdaj pa če jim rata jim pač rata, če ne pa nič.
 0   

Simke @Simke 20. Jun 2009, 07:24

če jih je 10 na dan je to 10€..
10 * povprečje 15dni je 150€ tkole zaluži poleg osnovne plače..je kr lepa ceha
 0   

urosm @urosm 20. Jun 2009, 07:38

Ne mešat poštnine in stroške odkupnine.

Če plačaš po povzetju, ti pošta zaračuna mislim da 5% zneska, za pošiljanje denarja nazaj k pošiljatelju pošiljke.

Ker tu gre za dva "posla", tak so mi razložil na Pošti. Eno je dostava robe, za katero je poštnina že plačana. In tu ne doplačaš nič.
Drugo pa je potem, ko ti pošiljaš denar za odkupnino nazaj pošiljatelju. Hja, tega pa že ne bodo zastonj delali, a ne? Če pa je zadaj za poslom pogodba, pa potem ne zaračunajo. Je dostikrat treba poštarja opozorit, da preveri, če ima pošiljatelj z njimi pogodbo.

Komplicirano, vendar resnično. Zato vedno, ko kaj naročam (pri preverjenih dobaviteljih) izberem plačilo po predračunu (včasih še kak dodaten % popusta tako dobiš), pa potem s pošto ni nobenih komplikacij - samo prevzamem pošiljko, pa je.
 0   

Branko Dolinar @grizliboy 20. Jun 2009, 07:58

Jaz sem imel isti primer pri nakupu na mimovrste. Poštnina vračunana v ceno.

Sedaj pa finta: Če pripelje poštar z avtomobilom (hitra pošta) je cena dejanska ceni na računu, če pa pripelje poštar s motorjem pa je doda še 1x poštnino.

Sem bil čisto slučajno tisti dan cel dan doma, pošiljka naročena po 16 uri. Ampak so vseeno probali z motorjem dostavit. Pa sem ga poslal nazaj na pošto, ob dogovorjeni uri pa normalno pripelje hitra pošta brez dodatnih stroškov. thumbsup Jah probajo vsepovsod, če rata rata.
 0   

David @Lebi 20. Jun 2009, 15:43

takole je s tem, ti kot naročnik preko spletne trgovine plačaš blago + poštnina. Ko ti poštar pripelje ti dodatno zaračuna še provizijo za položnico oziroma plačilni nalog preko katerega se denar vrne pošiljatelju v tem primeru spletna trgovina. Pošta mora denar vrniti trgovini in ti zato zaračunajo provizijo, naslednji dan gre ta nakaznica z denarjem v trgovino oziroma njen račun.
LP bigeek
 0   

Branko Dolinar @grizliboy 21. Jun 2009, 05:13

No, ne vem kake fore imajo oni.
Samo ko je hitra pošta pripeljala, je poštar pred menoj vzel račun z dodatno poštnino ven, jaz sem pa plačal ceno ki je bila navedena na računu mimovrste (kupnina + poštnina). Do sedaj sem 4x naročil in 3x je bilo tako, 1x so me pa okol prinesli ko mi je poštar z motorjem pripeljal.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati