0   

Primož Fideršek @piXi 29. Jun 2009, 05:05

Pozdravljeni,

11 julija imam čast fotografirat krst hčerke od sestrične,
zavedam se da bo temno v cerkvi itd. Ampak bomo to že nekako uredili
z doosvetljevanjem.

Ker ste nekateri pravi profiji, me zanima na kaj NE SMEM pozabit mislim predvsem trenutke ki jih je potrebno zabeležit, in ki niso ponovljivi.

Portrete doma bom delal z mačjim kašljem.

Vsak nasvet bo pomagal.


PS. da nebo kdo pribil, zakaj se spustim v stvari, ki jih nemorem naredit oz nekaj podobnega. Vem da zmorem, ker imam že neko kilometrino ter opremo, kakšnen nasvet želim ker hočem opravit zadevo na najvišjem nivoju.

Dobro luč in mirno roko.
 0   

Miran @fisheye 29. Jun 2009, 07:30

Nekajkrat sem tudi jaz fotografiral krste in se ti ni treba nič bat. Največkrat je odvisno od župnika kako prenaša fotografe. Od vsakega župnika je tudi odvisno kako protokol poteka. Kar se spomnim ne smeš pozabiti na pokrivanje s prtičkom, maziljenje in krst seveda (polivanje s sveto vodo), pazi kako boš postavljen, da ne bo prekrit otrokov obraz.. Daj na ISO 400 ali 600 in pazi na belino zaradi umetne luči in okolice, največkrat potegne na rumeno in rdečo-oranžno barvo. Obvezno prekrij fleš. Predvsem bodi sproščen in izbori si mesto za fotkanje. Z župnikom se pogovori (če se da) kako in kaj in zahtevaj, da omeni, da nobeden od udeležencev v cerkvi ne hodi okrog oltarja in za njim (razen akterjev seveda) in fotka ker je to zelo moteče zate in za župnika, pa lahko boš imel v kadru tisto kar nočeš. Mislim , da zate to ne bo problem in dobro luč.

LPM
 0   

Primož Fideršek @piXi 29. Jun 2009, 08:39

hmm pogovor z župnikom, oz posvet je odličen nasvet, hvala ti
 0   

Miran @fisheye 29. Jun 2009, 12:47

Ne misli da moraš k spovedi smile upset . Samo daj se pozanimat kako in kaj. Zdaj ne vem ali boš fotkal samo nečakinjo al pa boš uradni fotograf. Potem je zgodba drugačna.

LPM
 0   

Primož Fideršek @piXi 29. Jun 2009, 12:58

em uradno / glavni fotograf če se tak izrazim ja,

hehe brez skrbi se ne bojim župnika smile,
sem tudi sam krščen pa vse ostalo, sam sem bil premali da bi si zapomno kak je blo bigrazz
 0   

Miran @fisheye 29. Jun 2009, 13:14

Pole pa bo thumbsup
 0   

urosm @urosm 29. Jun 2009, 13:41

Ne glede na to kako, če se z župnikom še ne poznata, je čisto OK (beri zaželjeno) če za minutko stopiš do njega, se predstaviš, poveš zakaj si tam, in povprašaš, če ima kakšne posebne omejitve. Navadno jih nimajo, če pa, pa jih upoštevaj.

Skratka, lepa beseda lepo mesto najde.

Če boš pa kar, nikome ništa, sredi obreda začel tam okoli laufat, pa prekomerno bliskat, pol pa me nič ne bo čudlo, če ti bo na koncu (ali pa tudi vmes) kakšno krepko rekel. Zapomni si, tam notri je on gazda, pa se tebi to dopadlo, ali pa ne.

Pa pred začetkom si dobro oglej ambient ,da ne boš v ključnih trenutkih na napačni strani.
 0   

RZ67 @RZ67 29. Jun 2009, 17:22

Mogoče samo na kratko okoli doosvetljevanja. Seveda je vse odvisno od cerkve in samega prostora, ampak v splošnem boš najboljši efekt dosegel, če poskusiš z off-shoe flešem, ki ti ga lahko nekdo drži (npr. asistent), nanj pa posadiš kakšnega od dostopnih prenosnih mini soft-boxev (vsi našteti se dajo dobiti pri nas), npr. Micro Apollo, LiteDome xs ali Softbox III. Prožiš ga lahko z masterjem na fotoaparatu, ki ga imaš hkrati še za fill-in. Če boš dovolj blizu krščencu, boš imel zadosti svetlobe, ki bo hkrati zadosti mehka. Za close-upe vsekakor vredno poskusiti.

Če ti ideja ni všeč, ga natakni vsaj na on-camera fleš grin


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati